Matios98 napisał(a):

wolfy
Z tego co wiadomo po mediacjach, władze TS-u w tym Wisłocki doskonale zdają sobie sprawę z nastrojów i z tego, że nieosiągnięcie porozumienia z Kubą i spółką spowoduje odwrócenie się Socios od nich i że na żadne wsparcie liczyć nie mogą. Myślę, że wyciągasz mylny wniosek na podstawie wywiadu w którym on się odnosił raczej do wylewy hejtu i szamba na twitterze i z tego uknułeś wniosek że żyje w jakieś bańce i myśli, że Socios trzymają stronę TS-u i że trzeba go nie z tego fałszywego przeświadczenia wyprowadzić, najlepiej zdecydowanym oświadczeniem.
|
Źródło? Nie interesuje mnie co sobie wydedukowałeś.
Matios98 napisał(a):

|
Naprawdę darowałbym sobie teksty w stylu "jeżeli dla kogoś interesy TS-u są ważniejsze niż sekcja piłkarska", bo nie ma to żadnej wartości merytorycznej, jest to tylko zwykłe szczucie, najbardziej prymitywna erystyka jaką można sobie wyobrazić.
|
Sprawdź czym jest erystyka. Nie używaj słów których nie rozumiesz.
Są ludzie którzy interesy TS stawiają wyżej niż sekcji piłkarskiej. Nie jest to obelga, ponieważ samo w sobie nie jest to naganne. Kwestia chierachii. To że większość kibiców ma inne podejście tego nie zmienia, ale warto mieć jasność kto jest za czym.
Matios98 napisał(a):

|
Według mnie nie byłoby tej całej dyskusji gdyby piłkarze w tej rundzie stanęli na wysokości zadania, mieli te 20 pkt więcej zdobytych, pewne utrzymanie, a tak powstał niezakładany przez nikogo problem i jego konsekwencje w postaci urealnionych obaw o spadek itd.
|
Sugerowanie że masz do czynienia ze sfrustrowanymi głupkami nie ogarniającymi niczego poza wynikiem sportowym? Acha.
Matios98 napisał(a):

|
Strategie rzeczywiście ustala się wcześniej, ale to w momencie jak się ma wpływ na decyzje i rozwój sytuacji, my sobie możemy dywagować, teoretyzować, a decyzje o losie Wisły podejmie ostatecznie Wisłocki z Jażdżyńskim i nic na to nie poradzimy.
|
Kompletna bzdura. Podwójna.
Strategie ustala się na wypadek czynników poza kontrolą podmiotu (wahania rynku, powódź etc.). W przypadku Socios są to m.in. nie dajemy pieniędzy TS i czekamy, wspieramy TS ale żądamy członka RN, zbieramy pieniądze na start od czwartej ligi poza strukturami TS, to samo w strukturach TS itp. itd.
Socios ma wpływ, nawet jeżeli niewielki. Niewielki finansowo, bardzo duży PR-owo.
Naucz się łączyć posty BTW.