Wyświetl pojedynczy post
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2020, 13:02
wolfy

Z tego co wiadomo po mediacjach, władze TS-u w tym Wisłocki doskonale zdają sobie sprawę z nastrojów i z tego, że nieosiągnięcie porozumienia z Kubą i spółką spowoduje odwrócenie się Socios od nich i że na żadne wsparcie liczyć nie mogą. Myślę, że wyciągasz mylny wniosek na podstawie wywiadu w którym on się odnosił raczej do wylewy hejtu i szamba na twitterze i z tego uknułeś wniosek że żyje w jakieś bańce i myśli, że Socios trzymają stronę TS-u i że trzeba go nie z tego fałszywego przeświadczenia wyprowadzić, najlepiej zdecydowanym oświadczeniem. Naprawdę darowałbym sobie teksty w stylu "jeżeli dla kogoś interesy TS-u są ważniejsze niż sekcja piłkarska", bo nie ma to żadnej wartości merytorycznej, jest to tylko zwykłe szczucie, najbardziej prymitywna erystyka jaką można sobie wyobrazić.
Według mnie nie byłoby tej całej dyskusji gdyby piłkarze w tej rundzie stanęli na wysokości zadania, mieli te 20 pkt więcej zdobytych, pewne utrzymanie, a tak powstał niezakładany przez nikogo problem i jego konsekwencje w postaci urealnionych obaw o spadek itd.
Jeśli chodzi o to czy obecny zarząd straci cierpliwość i rzuci wszystkim w cholerę, to nie wiemy tego i się nie dowiemy, ale ja bym się tam nie zakładał o to, że Kuba zostawi Wisłę na pastwę losu.
Strategie rzeczywiście ustala się wcześniej, ale to w momencie jak się ma wpływ na decyzje i rozwój sytuacji, my sobie możemy dywagować, teoretyzować, a decyzje o losie Wisły podejmie ostatecznie Wisłocki z Jażdżyńskim i nic na to nie poradzimy.
Odpowiedz cytując