|
ramzes190
Co do tematu transferów i udziału Socios w nich, to zawsze miałem ambiwalentny stosunek, bo oczywiście na pierwszy rzut ok, to brzmi pięknie, członkowie Socios będą mieć wpływ na wzmocnienia drużyny, czy można sobie wyobrazić bardziej bezpośredni wpływ na klub? Od strony praktycznej nie wyobrażam sobie tego za bardzo, transfery lubią cisze i tajemnice, której nie dałoby się zachować, jeżeli sprawa transferu byłaby przedmiotem debaty 2tys ludzi i zawsze byłyby z tym jakieś problemy, a druga sprawa jest taka, że przy transferach występuje tyle zmiennych, tak trudno jest przewidzieć czy dany ruch ostatecznie będzie dobry/opłacalny czy nie. Już widzę te dyskusje w stylu " to ja tu wpłacam składki, a my sprowadzamy jakiegoś dziada, co się do niczego nie nadaje, na co idą moje pieniądze" itd.
Co do wpływu na działalność ogólnie, to już tu wielokrotnie pisano, że super by było jakbyśmy mieli przedstawiciela w klubie, w radzie nadzorczej, ale to już nie od nas zależy (ja szczerze wątpię, żeby obecna władza w spółce, czy jakakolwiek inna się na to zgodziła niestety) jedyna nadzieja w tym, że urośniemy w siłę z którą trzeba się liczyć, czyli najpierw musi być więcej Socios żebyśmy miel szanse na większy wpływ, a nie że uzależniamy istnienie czy dołączenie do Socios od tego czy taki wpływ mieć będziemy, bo jaka napisałem nie od nas bezpośrednio to zależy.
Inna sprawa, że nasz wpływ już teraz nie jest taki mały, wystarczy poczytać podsumowanie roczne, myślę że jest szansa, że parę artykułów, które się pojawiły w ostatnim czasie na ten temat mogą przekonać jakaś cześć osób, które dotychczas do Socios nie dołączyły.
|