Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2020, 11:39
Cytat:
Zapytam Ciebie po raz kolejny. Jaka jest różnica (biorąc pod uwagę, obawy, że zostaną źle wykorzystane) w przekazaniu środków na drużyny młodzieżowe będące pod TS, a na spółkę SA którą będzie zarządzał ten sam TS i te same osoby?

Przecież równie dobrze możemy opłacić część obozu pierwszej drużyny. Jaka tu jest różnica?
Styczeń 2021, dysponująca 20 milionowym budżetem Wisła SA organizuje obóz za 200 tys zł w Turcji, prosząc o sfinansowanie Socios. Jeśli im go sfinansujemy to "zostanie" im w budżecie 200 tys zł, które będą mogli zainwestować, przepieprzyć...

Możemy jednak zagłosować przeciw, a spytać gdzie jedzie na obóz drużyna U12. Okaże się, że AP organizuje 3 dniowy obóz w Sanoku, jeden turniej w Chorzowie. Koszt 10 tys zł, z tego połowę dają rodzicę.

My bierzemy to na siebie i organizujemy obóz zagraniczny - za dużo wyżsżą kwotę. TS jednak oszczędza na inwestycje/spalenie w kominku, tylko 5 tys, drugie 5 tys zostaje w kieszeni rodziców.

Widzisz różnicę?

Zresztą ja głosowałbym za zamrożeniem pieniędzy lub inwestycją w boisko.

Cytat:
Ale ktoś gdzieś napisał, że takiej sondy nie będzie? Bo chyba coś przegapiłem. Choć sam uważam, że jest zupełnie niepotrzebna.
Na razie wszystkie osoby "wysoko postawione" jednoznacznie stwierdziły, że taka ankieta jest bezsensu, bądź jest to idiotyzm. Nawet jeśli się odbędzie, to już poszła jasna sugestia: jeżeli nie jesteś debilem zagłosujesz tak.

Cytat:

Jeśli ta rozmowa ma być merytoryczna to piszmy na poważnie...
Jeśli rozmowa ma być merytoryczna, nie nazywaj na starcie pomysłu paru członków stowarzyszenia idiotycznym...

Cytat:
Istotą Socios miało być i jest wspieranie Wisły Kraków i to jest zapisane w celach Statutowych. W styczniu 2019 dopisaliśmy jeszcze do tego upowszechnianie wolontariatu i wspieranie innych organizacji w szczególności poprzez upowszechnianie idei Socios.
Stowarzyszenie może zajmować się tylko i wyłącznie tym, tylko i wyłącznie realizacją celów statutowych. Jeśli większość chce zajmować się innymi sprawami to niech zmieni statut. W innym razie choć jest większością nie może tego robić.
Jeszcze raz: głosowaliśmy za twojej kadencji nad zamrożeniem pieniędzy. Ja chcę de facto w ankiecie na dokładnie to samo, ale z poinformowaniem o tym wcześniej zainteresowaną stronę?

Dwa: przecież tu chodzi o wspieranie Wisły, nikt nie próbuje przekazać pieniędzy juniorom Hutnika, czy na budowe aquaparku...

Cytat:
Możemy robić ankietę na wiele tematów ale jaki jest sens zdobywanie opinii na temat, którego nie ma.
Nie ma możliwości, aby Wisła wróciła spowrotem pod skrzydła TS?

Jaki jest sens tego pytania już teraz?

- Wisłocki nie mógłby w wywiadach mówić, że ma poparcie prawdziwych kibiców, a przeciwni mu są tylko trolle. Musiałby odpowiadać, co zrobić aby zdobyć zafuanie socios.
- Zmusiło by to TS do działania i ruchów ku zdobyciu poparacia. Może jednak zatrudnili by na prezesa kogoś z doświadczeniem menedżerskim, albo ogarnęli gwiazdkę dla akademii w tym roku?

Bo moją intencją, nie jest pokazania faka obecnym władzom i robienie im na złość.

Chciałem jedynie abyśmy wyrazili pogląd i opinie jak widzimy (bądź nie) współprace na dzień dzisiejszy, gdyby taka sytuacja miała miejsca.

Opinię na którą TS pracował cały rok, ale też ma kolejny rok aby ją naprawić...

Dlaczego traktujecie to jako atak pt. "Wiślacy, a na Wisłę nie dadzą!", zamiast "niech się TS ogarnie, bo nawet ich własni kibice tracą cierpliwość!"?!

Cytat:
Naprawdę uważasz, że zadawanie pytania "Czy jeśli Leśnodorski będzie Prezesem Wisły to Socios powinno wspierać Wisłę?" ma sens ?
Uważam, że takie pytanie byłoby głupie, dlatego zapewne żaden członek takie nie zadał. Gdyby jednak czysto hipotetycznie pojawił się taki człowiek i zdobył poparcie kilku innych, to uważam że należałoby coś takiego zoorganizować.

Koszt wysłania maila zerowy, wyniki oczywiste (no chyba, że grupę 1900 osób uważasz za debili)

Cytat:
My jesteśmy od tego by Wisłę wspierać. Jeślli uważamy, że trzeba poczekać ze względu na niewiadomą sytuację właścicielską to wtedy zgłaszamy jako propozycję tego nad czym głosujemy propozycję, która brzmi "wstrzymajmy sie z wydawaniem pieniędzy" i już. Jeśli większość nad tą propozycja zagłosuje to wtedy nie wydamy pieniędzy.
Sęk w tym, że jeśli w styczniu zagłosujemy na "nie" to już będzie za późno by coś ratować... Dlatego moją intencją było wysłanie do TSu wcześniej naszych nastrojów, aby dowiedzieli się czy mogą na nas liczyć, i w razie negatywnego wyniku odpuścić w sporze z trójką / znaleźć innych inwestorów / zacząć zdobyć zaufanie socios.
Ddf
Odpowiedz cytując