Merkury, ale co Ty piszesz?
Cytat:
|
Ani TS ani trio nie mają środków na to żeby Wisłę odbudować sportowo. Trio liczyło na pewno że uda się im znaleźć inwestora czego na ten moment nie udało się zrealizować a z kolei obecny właściciel ma z tytułu głowy fakt w jakim miejscu sportowo jesteśmy i dawanie wszystkiego jak chce trio w tych okolicznościach przy grożącym realnie spadku to strzał w kolano bo może się okazać za pół roku że po trio zostanie wyłącznie syndyk.
|
Jakim więc cudem rok temu zdecydowano się na oddanie klubu za 1 zł zagranicznym oszustom w trampkach?
Ja nie mam wątpliwości, że najpóźniej 3 dnia po przejęciu klubu przez trio, znajdą się potencjalni inwestorzy lub dotychczasowi przychylni klubowi zwiększą swoje dofinansowanie. Pompowanie hajsu w zadłużony klub, który jest własnością podejrzanej organizacji, pełnej gołodupców i nierobów nie opłaca się nikomu (moim zdaniem oczywistym jest, że jak teraz troi i rozmaici biznesmeni nacisną na pedał, znacząco poprawiając sytuację klubu, wiosną czy w grudniu 2020 o przejęcie klubu będzie jeszcze trudniej).
Sytuacja beznadziejna, bo z jednej strony trzeba klub utrzymać, a z drugiej nie można w pełni rozwinąć skrzydeł, bo TS chętnie położy na tym łapę.
Wyobrażam sobie, że jestem bardzo bogatym przedsiębiorcą, zagorzałym kibicem Wisły. Dziś nie dałbym ani grosza na ratowanie tego klubu, ale gdybym się dowiedział, że Wisła należy do trio (Kuba + bardzo poważni w oczach rynku przedsiębiorcy) sypnąłbym na grubo kilka godzin później.