Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2020, 11:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Albo TS Was okłamał. Zakładasz taką możliwość? Czy wszystkiemu winne są dziwne żadania trójki?
Napisałem co ustaliliśmy i co przekazaliśmy przedstawicielowi SA. Co się wydarzyło potem, czy ktoś zmienił zdanie, czy ktoś się na coś nie zgodził czy po prostu olał temat - uczciwie piszę, że nie wiem.

Jakie dziwne żądania? Dla mnie warunki stawiane przez spółkę są zrozumiałe, aczkolwiek rozumiem też pewne obawy ze strony TS. I nie jest to trzymanie strony TS jak wielu sugeruje, a zwyczajnie moje zdanie (z którym absolutnie nikt nie musi się zgadzać).

Uważam, że prawa do herbu i nazwy powinny zostać przekazane (50%). Żeby było jak najbardziej bezpieczne zrobiłbym to po zapewnieniu sobie utrzymania (już teraz podpisując odpowiednią umowę warunkową). AP powinna trafić w całości do SA, nie zabraniał bym jednak TS owi szkolenia dzieciaków do 12 roku życia, również podpisując odpowiednie umowy, które zabraniałyby szkolenia powyżej tego wieku (robiąc z tej szkółki klub partnerski dla AP działającej pod SA). To pozwoliłoby TS owi zarabiać (trafiały by do tej szkółki mniej zdolne dzieciaki, które nie załapały by się do AP Wisły), starać się o dofinansowania (np. na budowę boisk, z których korzystać mogłyby również drużyny SA). Sklep klubowy po przekazaniu praw do nazwy i herbu chciałbym, by był prowadzony przez SA (i znowu konkretna umowa gwarantująca jakiś % od zysku że sprzedaży TSowi, wyliczony np. na podstawie dochodów, które obecnie sklep TS przynosi). Nie wypowiadam się o długu, tutaj przede wszystkim TF nie chce zgodzić się na "oddanie go" do SA, a brakuje mi wiedzy by proponować inne rozwiązania.

Wytłumacz mi jeszcze, bo piszesz o wpływach i posadkach - na czym to ma polegać. O jakich posadkach mówisz? Poważnie.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.01.2020 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując