krysztal napisał(a):

Presję na TS może teraz wywrzeć łatwo Socios ale co z tego jak zarząd tez nie opowiada się konkretnie po stronie SA tylko lawiruje udając mediatora.Ludzie nie ma już miejsca na mediacje.Trzeba jebnąć ręką w stół i zmusić tych ludzi do porozumienia.Jak nie macie pewności czy taką obrać drogę to poddajcie to pod głosowanie niech się członkowie Socios wypowiedzą.
Ja ze swojej strony deklaruję przystąpienie do Socios i opłacanie regularnie składek bylem mógł się w tej sprawie zagłosować .Sądzę że takich ludzi jest więcej.
|
Zarząd Socios od początku "konfliktu" stoi na stanowisku, że spółka powinna trafić w ręce Panów Błaszczykowskiego, Jażdżyńskiego i Królewskiego. Gdyby było inaczej, nie staralibyśmy się doprowadzić do kolejnej tury rozmów SA z TS. To nie lawirowanie, tylko próba doprowadzenia do porozumienia. Rozmowy zostały wznowione, a nam udało się np. przekonać TS do tego, by zrezygnowano z propozycji wieloletniej licencji na rzecz przekazania 50% praw do nazwy i znaku (pod pewnymi warunkami). Jak już tutaj pisałem, nie wiem dlaczego rozmowy ostatecznie nie zostały zakończone porozumieniem. Nadal jednak będziemy naciskać, by jak najszybciej sprawę zamknąć, ponieważ leży to w interesie całej Wisły, nie tylko piłkarskiej.
Co do ostatnich zdań Twojego posta - wybacz, ale takie deklaracje są niepoważne. Od kilkunastu miesięcy masz możliwość zapisania się do Socios, organizacji która jak żadna inna pomaga finansowo spółce kierowanej przez osoby, którym chcesz, by tę spółkę przekazano. Szczerze rozumiałem ludzi, którzy na początku byli w stosunku do naszego stowarzyszenia nieufni - po tym, co wydarzyło się w ostatnich latach wokół klubu, było to dla mnie całkowicie zrozumiałe. Jednak teraz? Przez te kilkanaście miesięcy Socios wpompowało w spółkę więcej pieniędzy, niż poważni sponsorzy. Pokazało przejrzystość, której nie znajdziesz w chyba żadnym innym stowarzyszeniu w Polsce. O Socios bardzo pozytywnie wypowiadają się osoby zarządzające Wisłą SA (a niektórzy - jak JK - są po prostu członkami stowarzyszenia). Czy nadal masz jakiekolwiek wątpliwości, że działamy dla dobra Wisły? Zamiast deklaracji "przystąpię, ale..." po prostu przystąp, wspieraj z nami Wisłę, zgłaszaj swoje propozycje i działaj.