Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2019, 16:51
Cygan82 napisał(a):Wyświetl post
6 grzechów głównych Stolarczyka to:
1. Zle przygotowanie fizyczne do sezonu.
2. Brak taktyki.
3. Brak schematow sfg.
4. Uporczywe wystawianie Chuci,jako skrzydłowego.
5. Przywiazywanie się do nazwisk i pozycji.
6. Nie wyciąganie wniosków z popelnionych błędów.

Zanim niektórzy na mnie naskocza, mimo tego mam szacunek do Stolarczyka, za to że był z nami w tych trudnych chwilach, tego się nigdy nie zapomni. Jednak rzeczywistosc pokazuje, żeby był trenerem średniej jakosci, musi się niestety sporo nauczyć, może podobnie jak nasz obecny trener ,wykorzysta ten czas na nauke, tego mu z całego serca życzę.
1. Trudno powiedzieć z uwagi na plagę kontuzji i wiek kluczowych zawodników. Aktualnie kilku zawodników grało na blokadach
2. Taktyka była i kiedy wszyscy byli zdrowi jakoś to funkcjonowało. Ale nie była mimo wszystko optymalna przy aktualnej kadrze, tu się zgodzę.
3. Zgoda. Zwłaszcza że Klemens i Janicki mają warunki fizyczne i pokazali że potrafią strzelić, podobnie Niepsuj i Burliga. Dopiero Skowronek to poukładał. Duży kamyczek do ogródka trenera.
4. Zgoda, z drugiej strony często nie miał kto tam grać.
5. Bez jaj. Grali wszyscy zdrowi i często na nieswoich pozycjach, z konieczności. Boguski to chyba tylko na bramce nie pograł.
6. Zgoda co do taktyki, co do składu - grali Ci co mogli.

Zmiana trenera wyszła nam chyba na dobre (ale cudów nie ma, bo być nie mogło). Stolarczyk zasługuje na szacunek kibiców Wisły, nie ma sensu też udawać że był naszym głównym problemem i wszystko poza tym było cacy. Bez solidnych wzmocnień Wisła się nie utrzyma w ekstraklasie i nie mam tu na myśli młodych, zdolnych inwestycji a'la Zdybowicz czy Szota. Jeżeli Skowronek będzie miał dylematy "Boguski czy Zdybowicz" albo musiał wpuszczać Wasilewskiego za Bashę... To się nie uda. Tak samo nie ma sensu liczenie że Brożek i Błaszczykowski zagrają wszystko od deski do deski, a przede wszystki bez Pawła nie mamy ofensywy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.12.2019 o godz. 16:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!