Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2019, 14:49
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, jeżeli kupimy zawodnika tej klasy to wiadomo, że posadzi (nawet Sadlok może go posadzić jak ściągniemy LO). Ale o to mi właśnie chodzi, nie mam przekonania, że na pewno kupimy, bo Skowronek nie traktuje tego jak must have (wymieniał LO, szóstka, skrzydłowy i napastnik). A już opowiadania niektórych dziennikarzy czy ekspertów, że MUSIMY ściągnąć dwóch stoperów w moim odczuciu nie wchodzi w grę.

EDIT: Wystawienie Wasyla w meczu ze Ślaskiem tłumaczył tym, że spodziewał, ze dużej ilości wrzutek, a w grze głową Wasyl jest bardzo dobry. Nie wiem na ile to prawda, ale tak mówil.
Ściągnięcie LO daje alternatywne w postaci Sadloka na SO. I tak szczerze, też bym w pierwszej kolejności ściągnął LO, a później kogoś do środka, jeśli miałbym fundusze na 2 wzmocnienia do defensywy. Bo co by nie mówić must have jest i napastnik i skrzydłowy.

Idąc dalej, czy stać nas na utrzymanie w kadrze (nie grających) Sadloka, Wasyla, Janickiego, Klemenza i Szote zakładając ściągnięcie dwóch kolejnych środkowych obrońców? No raczej nie.

Najpierw trzeba zejść z jednych kontraktów, by podpisać następne. W czerwcu będą większe roszady kadrowe choćby ze względu na emeryturę Wasyla.