Karherop napisał(a):

Zwaz na to że Kania chyba z 4 razy pytał o Janickiego i to potęgowało "reakcje obronną" u Skowronka.
Ponadto w pierwszym meczu zagrał para Wasyl - Klemenz mając w obwodzie Janickiego. Szybko się jednak okazało że w obecnej formie Wasyla niestety i Janicki jest lepszy. Nawet mimo tylu baboli.
Skowronek wygląda na inteligentnego gościa który raczej bardzo obiektywnie ocenia zawodników, jednak co by nie mówić: nie płacą mu za przypodobanie się kibicom lub dziennikarzom, ale za zarządzanie grupą piłkarzy, w tym dbanie o ich morale.
Idę o zakład, że jeśli kupią obrońcę klasy np Arsenicia czy kogos pokroju Lewczuka to posadzi Janickiego na ławę. Proste.
|
Oczywiście, jeżeli kupimy zawodnika tej klasy to wiadomo, że posadzi (nawet Sadlok może go posadzić jak ściągniemy LO). Ale o to mi właśnie chodzi, nie mam przekonania, że na pewno kupimy, bo Skowronek nie traktuje tego jak must have (wymieniał LO, szóstka, skrzydłowy i napastnik). A już opowiadania niektórych dziennikarzy czy ekspertów, że MUSIMY ściągnąć dwóch stoperów w moim odczuciu nie wchodzi w grę.
EDIT: Wystawienie Wasyla w meczu ze Ślaskiem tłumaczył tym, że spodziewał, ze dużej ilości wrzutek, a w grze głową Wasyl jest bardzo dobry. Nie wiem na ile to prawda, ale tak mówil.