Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2019, 13:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zwaz na to że Kania chyba z 4 razy pytał o Janickiego i to potęgowało "reakcje obronną" u Skowronka.
Ponadto w pierwszym meczu zagrał para Wasyl - Klemenz mając w obwodzie Janickiego. Szybko się jednak okazało że w obecnej formie Wasyla niestety i Janicki jest lepszy. Nawet mimo tylu baboli.

Skowronek wygląda na inteligentnego gościa który raczej bardzo obiektywnie ocenia zawodników, jednak co by nie mówić: nie płacą mu za przypodobanie się kibicom lub dziennikarzom, ale za zarządzanie grupą piłkarzy, w tym dbanie o ich morale.
Idę o zakład, że jeśli kupią obrońcę klasy np Arsenicia czy kogos pokroju Lewczuka to posadzi Janickiego na ławę. Proste.
Oczywiście, jeżeli kupimy zawodnika tej klasy to wiadomo, że posadzi (nawet Sadlok może go posadzić jak ściągniemy LO). Ale o to mi właśnie chodzi, nie mam przekonania, że na pewno kupimy, bo Skowronek nie traktuje tego jak must have (wymieniał LO, szóstka, skrzydłowy i napastnik). A już opowiadania niektórych dziennikarzy czy ekspertów, że MUSIMY ściągnąć dwóch stoperów w moim odczuciu nie wchodzi w grę.

EDIT: Wystawienie Wasyla w meczu ze Ślaskiem tłumaczył tym, że spodziewał, ze dużej ilości wrzutek, a w grze głową Wasyl jest bardzo dobry. Nie wiem na ile to prawda, ale tak mówil.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.12.2019 o godz. 13:19.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."