Dopiero dzisiaj do mnie dotarło do czego tak naprawdę TS i Akademia nie świadomie się wczoraj przyznali przez wywiad Wislockiego.
Przypomnijmy punkt pierwszy naszego odwołania :
https://twitter.com/akademiawisly/st...964.1556825249
Cytat:
|
Brak zaświadczeń o niekaralności od wszystkich trenerów, wynikał tylko i wyłącznie z naszej nie uwagi i przeoczenia obowiązku dostarczenia wyżej wspomnianego dokumentu.
|
Pogrubione jest tutaj kluczowe.
TS twierdzi, że oczywiście ma wszystkie papiery, ale przez pomyłkę ich nie wysłał. Co zaś mówi w wywiadzie prezes, który - skoro zna szczegóły - osobiście nadzorował sprawę? :
Cytat:
|
- Drugi aspekt, to fakt, że nie wszyscy trenerzy, którzy byli do tego zobowiązani przysłali aktualne zaświadczenia o niekaralności. Niektórym kilka dni wcześniej zaświadczenie się przeterminowało, zatem jest nieważne. Inni zapomnieli nadesłać to zaświadczenie, przeoczając to - mówi sternik Towarzystwa.
|
Przyznaje wprost, że od części trenerów takich oświadczeń nie otrzymali...
Wnioski nasuwają się same :
- Klamali w odwołaniu. Klub, który ma opinie gangsterskiego, źle zarządzanego, oklamuje i próbuje oszukać PZPN i ministerstwo sportu...
- Oni tych zaświadczeń od tych trenerów najzwyczajniej w świecie nie wymagają. A przecież maja taki obowiązek... Mówimy tu o wysportowanych facetach w sile wieku, którzy jadą z nieletnimi chłopakami na obóz zagraniczny... To ode mnie pracodawca chciał zaświadczenie jak pizze rozwozilem mając 20 lat na karku...
-----
Nie chodzi tylko o kasę z ministerstwa (choć głównie o to), ale i o to jak pośrednio wpłynie to na naszą akademie...
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że małżeństwo z Wąchocka chce zapisać syna do Wisły. Tzn ojciec chce, matka jest przeciw, bo to klub "gangsterów i dilerów". Ida na rozmowę z Wislockim i mama od razu :
-podobno to bandycki klub?
- nic podobnego!
- nie zatrudnia Pan nikogo z wyrokiem?
- nie!
- mogę zobaczyć zaświadczenia o nie karalnosci?
- yyyyyyh
- ma Pan je?
- yyyy, większość mam...
-czyli nie wszystkie?
- yyy, no jeszcze niektórzy nie donieśli, niektórzy od paru lat nie przedstawili aktualnego...
- to skąd pan wie, że nie mają wyroków?
- yyyy.
- wie Pan, że ma Pan obowiązek posiadania takich zaświadczeń w szkolce?
- yyyy
|
Tyle. Dziękuję dobranoc.
Zaufanie poziom -1000...