serek.c2 napisał(a):

Czekaj, ale Ty naprawdę moje posty odbierasz jako obronę obecnego stanu rzeczy?
Edit. Jeszcze co do gwiazdki - właśnie zobacz, kto tę gwiazdkę dostał. Jakieś klubiki z Koziej Wólki. My nie dostaniemy, bo ktoś nie dostarczył zaświadczenia o niekaralności pracowników (zostało to jednak uzupełnione). To jest ewidentne niedopatrzenie z naszej strony i przykład braku profesjonalizmu, ale serio to ma decydować o tym, że AP nie dostanie złotej gwiazdki? A gdzie w tym wszystkim podstawowe warunki, które spełniamy z nawiązką? Czy nie takie rzeczy jak kadra trenerska, zaplecze itp. powinny decydować? O odrzuceniu wniosku ma decydować taka bzdura?
|
Czyli Vanna Ly powinien być dalej właścicielem SA. Przecież takie bzdury jak brak potwierdzenia zapłaty 1 zł nie powinno być żadną podstawą do rozwiązania umowy. Są sprawy dużo ważniejsze.
Tak poważniej, to ja rozumiem, że niby takie niedopatrzenie (szczególnie że mógł to być błąd szeregowego pracownika) nie powinno mieć znaczenia dla oceniania całości zarządu, ale litości. Takie kwiatki wychodzą co chwile. A to koszykarki nie mogą wystartować "bo nikt się nie spodziewał, że może być wyrok", a to nie ma gwiazdki "bo ktoś papierku nie dostarczył". Niestety to nie jest przypadek.
Szkoda, że Wawro został przegoniony swego czasu. Ktoś jego pokroju (Wiślak z pieniędzmi) może tylko wyprowadzić TS z tarapatów. I nie mam tu na myśli dokładania z własnej kieszeni tylko brak pokusy wyciągania drobnych kwot czy zatrudniania znajomych.
PS. Inna kwestia, że w obecnych czasach nie ma miejsca w sporcie na takie podmioty jak stowarzyszenia.
EDIT: Jestem jeszcze ciekawy czy brak tych zaświadczeń to po prostu błąd, tudzież przeoczenie czy po prostu mamy jakiegoś trenera z kartoteką i liczono, że "PZPN nie zauważy".