Nie mam nic do tego Soljicia, nie obserwuję I ligi aż tak wnikliwie, żeby stwierdzić czy jest dobrym grajkiem czy nie, może i jest dobry, nie przeszkadza mi też szczególnie wiek, bo liczy się jakość, nie każdego piłkarza trzeba sprzedawać, ale na Boga my mamy 9 środkowych pomocników po jaką cholerę nam taki typ. Jedynym wytłumaczeniem jest dla mnie tylko to, że nie ma poza Bashą defensywnego pomocnika, jak rozumiem to ma być uzupełnienie czy coś w tym stylu, ale my przecież kasą nie śmierdzimy, a są pilniejsze potrzeby według mnie. Już się nie mogę doczekać kozackiego filmiku z tym no-namem i stwierdzeń typu "Skowronek go zna, na pewno wyciśnie z niego wszystko"

Ostatnia sprawa, może już by w Polsce wszyscy dali sobie spokój z tym pierdzieleniem o scoutingu i opowiadaniem o listach zawodników na każdą pozycje, obserwacjami itd. skoro jak widać scouting made in Poland, to po prostu sprowadzanie piłkarzy, których trener zna z innych klubów. To jest chore, teraz Skowronek będzie decydował czy dać grać temu Soljiciowi, którego zna czy Żukowowi, którego de facto zarząd mu sprowadził i pewnie będą jakieś przepychanki na tym tle w przyszłości, tak jak było z Mitroviciem.