Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2019, 11:43
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka

Wolfy gdyby Wisła w taki sposób wygrała to bym nie histeryzował tylko się cieszył że w końcu coś drgnęło.Czy zagraliśmy tak jak nam Lechia pozwoliła?Tak.Na tyle nam wczoraj przeciwnik pozwolił.Nie mieli całkowitej kontroli nad meczem ale mieli rezerwy i gdyby była taka potrzeba to by nas przycisnęli.Tak gra Lechia w tym sezonie-oszczędnie.Traci stosunkowo mało bramek i mało strzela.My zagraliśmy na pewno lepiej niż w poprzednich meczach ale zobaczymy jak to będzie wyglądało na tle żaboli.Oni grają zupełnie inaczej.Dużo biegają i tym nas mogą zajechać.Zdziwił bym się gdyby efekty pracy Skowronka przyszły tak szybko bo to trener który jest w stanie coś wypracować w dłuższym okresie czasu a nie strażak
Ja wiem jak gra Lechia i zapewniam Cię że nie chcą grać jak w Krakowie, gdzie tylko fart ich uratował. To że my mamy piłkarzy jakich mamy to jedno, ale Lechia zagrała słaby mecz i przez większość czasu kontroli nad nim nie miała. Absolutną konntrolę to mieli w tamtym sezonie u siebie, gdzie mogliśmy grać drugie 90 minut i gola nie strzelić. Tutaj dali się stłamsić i zepchnąć do rozpaczliwej obrony. Jestem pewny że to nie był ich plan, wręcz przeciwnie.

Więc nie, nie zgadzam się że Lechia kontrolowała grę, oni kontrolują grę podaniami w bezpieczne strefy, przetrzymywaniem piłki i okazjonalnymi atakami mnejszą liczbą piłkarzy, a nie rozpaczliwie broniąc się przed i w polu karnym. Wystarczy że Silvie by zeszło (nie wygląda na piłkarza umiejącego trafić w bramkę inaczej niż w jej środek), Brożek był ułamek sekundy szybszy, Klemens wykorzystał jedną z kilku główek do których doszedł (a był jeszcze Burliga), Pawłowski nie trafił dwa razy w naszych...
Mieliśmy lekko licząc 7-8 setek, z czego kilka dwusetek. Pisanie że Lechia tak gra i taki ma plan - no litości...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2019 o godz. 11:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując