Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2019, 11:56
Nie jestem z Krakowa, nie znam Waszego środowiska, nie mam wiedzy zakulisowej. Ale coś w tym wątku politycznym pewnie jest. Obawiam się, że rzeczywiście splata się tu wiele wątków i interesów. Na nieszczęście dla nas węzeł się zaciska, wszyscy ciągną w tym samym kierunku, czyli Wisłę na dno. Na marginesie: aż się prosi o odniesienie tego do polityki w skali makro i tego, czemu tak naprawdę służą pozory sanacji życia publicznego.

Nie lubię takich spekulacji, ale pobawmy się. Idąc Twoim tropem i poruszając się w przedstawionym przez Ciebie świecie: BJK są obcy wobec tych grup interesów, a Wisłocki przez chwilę robił za pośrednika. Kiedy BJK odstawili Wisłockiego od SA zaczęło iść mocno pod górkę. Pytanie: czy nie ma innego pośrednika, który zakomunikowałby graczom innym niż TS: my się nie przypierdalamy, to i wy się od.......cie (a wtedy do rozegrania zostałby tylko problem TS-u)? Ten scenariusz raczej nie jest realizowany, bo z pozostałymi graczami wciąż mamy pod górkę. A może porozumienie z pozostałymi graczami zależy od rozegrania TSu, bo w chwili obecnej to TS jest partnerem do porozumień, a nie BJK?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując