Wyświetl pojedynczy post
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2019, 15:16
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To uderzaj we mnie, nie w Socios, o tyle proszę.

Nigdy nie pisałem, że w TS sami kryształowi ludzie. Wiele razy powtarzałem, ale może nie miałeś okazji przeczytać - tak, byłem naiwny w stosunku do Sarapaty i zwyczajnie dałem się zrobić w konia. Nie byłem tak blisko klubu jak teraz, tylko to mam na usprawiedliwienie. Obecnie masz w TS cały nowy zarząd - niewiele mogli od czerwca pokazać. Jest kilka osób zupełnie nowych. O ich intencje raczej się nie martwię, chociaż kilka osób mnie zastanawia. Bardziej się martwię o kompetencje. I tu kolejny problem - nikt się nie garnie, nikt kompetentny, żaden poważny prawnik, żaden biznesmen, do wejścia do TS i podjęcia próby ogarnięcia problemów w Towarzystwie. Może dlatego, że wchodząc i próbując pomóc od razu dostaje się łatkę układowicza i złodzieja?
Wczoraj pisałem Ci o tym, że sprawdzianem na aktualność hasła Cała Wisła Zawsze Razem będzie sygnał z TS, że mają choćby zalążek planu na ewentualność wyjścia JKB z SA. W wywiadzie dostaliśmy odpowiedź na tacy.

To, że TS działa w trybie "działaczowskim", to wiadomo, ale przykro się patrzy, jak Rafał Wisłocki, który na początku jawił się jako ktoś świeży, z nowoczesnym spojrzeniem, wchodzi w buty stowarzyszeniowego działacza.

Dla mnie niepojęta była propozycja, która padła z jego ust: "... zaproponowaliśmy przedłużenie terminu na podjęcie decyzji i tą deklarację podtrzymaliśmy w ostatnim piśmie wysłanym do SA. Dajmy sobie czas, np. do końca sezonu 2019/2020..." Jak, według RW, Spółka Akcyjna ma przyciągać sponsorów/inwestorów/partnerów, będąc w stanie zawieszenia? A w dodatku, TS nie ma praktycznie nic do zaoferowania, bo nad sklepem musi się zastanowić, a prawa do znaków, chcemy ogarnąć, tak jak nam wydaje się najlepiej.

Co do ostatniej części twojej wypowiedzi, to niestety, TS sam strzela sobie w kolano. Po pierwsze, wspominając o tym, jak ważną osobą w podejmowaniu decyzji jest LMM. Człowiek o niewątpliwych zasługach dla Wisły, ale też osoba, która własnym autorytetem ręczyła za gangusa, który doprowadził nie tylko SA, ale też TS na skraj przepaści.
Po drugie, to kwestia osób powiązanych z Szarkanami, które wciąż są w TS. Ja rozumiem, że to jest całkiem nowy zarząd, że była cała kupa rzeczy do załatwienia. Ale jak się patrzy na to, w jaki sposób, od pierwszego dnia, ratownicy wzięli się za odcinanie od szemranego towarzystwa, to słowa "- Zrobimy wszystko, by to rozwiązać, więc pewnie wdamy się w spory prawne, ale trzeba to zrobić z głową." brzmią jak ponury żart.

Tak, jak napisałem wcześniej, jestem bardzo rozczarowany po lekturze tego wywiadu.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując