Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2019, 00:30
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Całe struktury AP TS chce przekazać do SA. Chcą sobie zostawić szkółkę, gdzie szkolą się dzieciaki 7-12, chcą zostać klubem partnerskim SA. Oczywistym jest, że w AP będzie ograniczona ilość miejsc, trafią tam najsilniejsi. Słabsi tafią do szkółki TS... Jeśli to jest zła propozycja, to ja już nie wiem czego Wy oczekujecie... Już pominę, że bez szkolenia prawdopodobnie TS straci dofinansowanie na budowę boiska, które może służyć szkółce, AP a nawet seniorom SA.

Jak rozumiem, że ktoś kręci nosem na propozycję TS w sprawie znaków, tak czepiania się propozycji w sprawie szkolenia młodzieży już serio zrozumieć nie potrafię.
Ale czego tu można nie rozumieć. Grupa 18 chłopaków to 3600 miesięcznie. Minus trener to 2500. Całą resztę w tej szkółce pokrywają rodzice. 12 grup (dwie na rocznik) to 30.000. 360.000 rocznie. Do tego jakiś sponsor/drobni sponsorzy na dychę miesięcznie i mamy prawie pół bańki. Dlaczego SA ma rezygnować z tych pieniędzy?

No i jeśli dobrze rozumiem co Jażdżyński miał na myśli to chodzi też o to, żeby nie było wątpliwości gdzie jest na Wiśle piłka.

Ja to czytam tak że TS się tego trzyma z dwóch powodów. Po pierwsze stracą tą kasę, a po drugie nie będzie już opcji żeby opowiadać że kupując gadżety u nich wspierasz (młodzieżową) piłkę. I może tutaj jest ukryte dno.
Trzeci powód może być osobisty. Zgoda na podział likwiduje sekcję której szefem jest Rafał Wisłocki...
Odpowiedz cytując