wolfy napisał(a):

Sprzedaż koszulek, gadżetów etc.
Akademia piłkarska (która jest gówno warta bez samej sekcji piłkarskiej).
Być może też urodził się tam "sprytny" pomysł żeby dług wewnętrzny stał się realnym kiedy sekcja piłkarska stanie na nogi, ale tu potrzeba oceny eksperta.
Wszystko masz opisane w wywiadzie z Jażdżyńskim, np. kwestia koszulki z Reymanem, kiedy TS puścił własną konkurencyjną za 25% kwoty.
TS może sprzedawać koszulki np. sekcji szachowej, ale niczego co odnosi się do piłki. To musi zostać uregulowane.
|
Do tego można dodać zyski pośrednie, wynikające z tego, że to piłkarska Wisła Kraków, jest najbardziej rozpoznawalna w Polsce, której mecze były transmitowane w publicznej TV.
@serek - rozumiem Twoją chęć spojrzenia na problem z obydwu stron, ale gdybym chciał się postawić w miejscu TS-u, to chciałbym wiedzieć czy zarząd Towarzystwa Sportowego podjął jakiekolwiek działania aby zabezpieczyć istnienie SA w przypadku rezygnacji trójki pożyczkodawców? I nie, nie chcę słyszeć o efektach, ale czy były podejmowane jakiekolwiek działania ze strony TS.
Moje wrażenie jest takie, że w TS-ie pomyśleli, że zdjęty z nich jest garb w postaci zarządzania SA i tak jest im wygodnie. Popyt na Wisłę budowany przez SA (chociażby meczami takimi jak z Legią, Lechem, Derbami w poprzednim sezonie) nagania więcej dzieciaków do AP, więc wszystko jest OK. Nie ma się o co martwić. I jest to tylko moje, być może błędne wrażenie.