Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2019, 13:30
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Być może. Tego nie wiemy.

Co do reszty to jednak inaczej to widzimy. Akademia w dzisiejszem kształcie jest zbudowana za pieniądze z SA. Nawet Rafał Wisłocki bierze pensję z pieniędzy płynących z SA. Czyli akademię zbudowało SA (i rodzice)

Zbudowanie możliwości zarabiania polegało na podniesieniu samemu sobie opłat rocznych o pół miliona po przejęciu kontroli. Są tacy co nazwali by to grabieżą.

Nie wiem jakie są zaległości. Z tego co słyszałem zeszłej zimy za czasów TSu doszły do pięciu miesięcy, czyli pewnie jakieś 200-250 tys. Sami sobie nie płacili. Myślisz że teraz są większe?
Wiemy.

Co do tego kto zbudował AP i jak to działa, to się raczej nie dogadamy. Co do zaległości - nie są większe, m.in. dzięki pieniądzom z Socios.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż koszulek, gadżetów etc.
Akademia piłkarska (która jest gówno warta bez samej sekcji piłkarskiej).
Być może też urodził się tam "sprytny" pomysł żeby dług wewnętrzny stał się realnym kiedy sekcja piłkarska stanie na nogi, ale tu potrzeba oceny eksperta.

Wszystko masz opisane w wywiadzie z Jażdżyńskim, np. kwestia koszulki z Reymanem, kiedy TS puścił własną konkurencyjną za 25% kwoty.

TS może sprzedawać koszulki np. sekcji szachowej, ale niczego co odnosi się do piłki. To musi zostać uregulowane.
Czyli ciągnięciem kasy jest sprzedaż gadżetów i koszulek? Co mógł więc w takim razie wg Ciebie sprzedawać sklep TS? Czepki i szachy, bo tshirty, szaliki i inne gadżety są zarezerwowane dla piłki nożnej? Jak odróżnię gadżet piłkarski? Portfel to gadżet piłkarski? Szalik piłkarski? Może poduszki albo kubki? Koszulkę retro TS zapowiadał chyba już w marcu... Nie popadajmy w jakieś paranoje, niech się oba podmioty dogadają, zrobią porządny sklep i zarabiają, dzieląc zyskiem. Dla każdego starczy (a TS bierze pod uwagę zamknięcie własnego sklepu).

O AP pisałem wyżej.
Odpowiedz cytując