Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2019, 12:44
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W żadnym razie, wg mnie TS bez mocnej sekcji piłkarskiej popadnie w ruinę. Cały czas czytam tu jednak, że TS żeruje na piłce, że wysysa kasę z SA... Ale jak? W jaki sposób? Sprzedając gadżety? Co jeszcze?
TS po przejęciu SA podniósł roczne opłaty za akademię o pół miliona co najmniej. Z SA na akademię idzie koło miliona rocznie w gotówce. Rodzice dopłacają minimum 500-600 tys. Dodatkowi sponsorzy pewnie koło 200. Akademia przynosi pewnie 1,6-1,8 miliona rocznie.

Kiedyś jedna z osób blisko klubu mówiła mi, że muszą mieć 60-70 tys żeby zapłacić pensje i podstawowe opłaty na miesiąc. To 700-800 rocznie. Pewnie są jakieś inne koszty, wynajmy boisk itp. Powiedzmy, że w sumie milion. Ponad pół miliona zostaje na „inne sekcje”. To by się zgadzało z tym że za Gaszyńskiego akademia dostawała co najmniej pół miliona mniej a żyła.

I teraz pytanie do kibica Wisły. Uważasz, że piłka nożna sama ledwie zipiąc ma transferować kasę na „inne sekcje” bo „Wisła to nie tylko piłka”? Pomimo że te inne sekcje mają majątek wart miliony tylko nie potrafią nic z tym zrobić?

Ja tam się nie dziwię, że JB16 TJ JK powiedzieli, że albo rozdział albo oni się w to nie bawią dalej. Boję się tylko że zarząd TS to podobnie jak poprzedni raczej grono które spadnie w przepaść krzycząc o miłości do Wisły. Cisza zdecydowanie źle wróży.
Odpowiedz cytując