Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2019, 23:02
raindog napisał(a):Wyświetl post
Udowodnij to. Na ten moment nie można tego traktować, jako przesłanki, tylko wcześniej trzeba wykazać, że to ręka Stolara podnosiła drużynę, a nie ręka Sobola. Przez powtarzanie tego w kółko, to nie stanie się prawdą.
Na ten moment mogę uwierzyć, że Stolar podnosił drużynę mentalnie - był takim atmosfericem, ale nie uwierze, że miał jakiś wpływ na sportowa zwyżkę formy, tym bardziej, że to Sobol trenował indywidualnie z piłkarzami.

BTW - raz podnosił drużynę. Dostał gotowca pod względem sportowym. Obejrzyj se pierwszy mecz z Arką. Podniósł ją raz na wiosnę. ...na trzy mecze.
Z tego, co pamiętam, to żadnego gotowca nie dostał. Dostał drużynę, która grała średnią piłkę i do tego została osłabiona. Ze względu na brak środków rozwiązano kontrakt z jednym z zawodników, zanim zdążył tu przyjechać. Odeszło też paru zawodników ze środka pola i najlepszy strzelec, Carlitos. Ale rozumiem, że każda okazja dobra, aby wyskoczyć jeszcze raz z opowieścią, że prowadził nas Guardiola 2, tylko niestety został zwolniony. Ja pamiętam wiosną 2018 ciągłe forowanie tego koleżki na środku pola, który ruszał się jak wóz z węglem.

Stolarczykowi nikt nie dawał szans (ja też), a jednak sobie poradził: grali pomimo braku wypłat (o czym nie wiedzieliśmy przez długi czas), do tego grali z polotem. Nie miał Carlitosa? To odkurzył Ondraska itd. To raz.

Na wiosnę, po wymianie składu poskładał to od nowa, jakoś poszło. Bez szału, zwłaszcza w rundzie finałowej, ale poszło. To dwa.

Słabe mecze zagraliśmy ze Stolarczykiem wiosną 2019 i jesienią 2019, kiedy w klubie jeszcze był Sobolewski. Co wtedy przeszkodziło trenerowi Sobolewskiemu prowadzić nas do glorii? Nie chcę umniejszać wkładu Sobolewskiego, bo na pewno był duży i ten trener był świetnym uzupełnieniem sztabu. Ale nie należy przesadzać w drugą stronę. Jeżeli masz jakieś przecieki z klubu, że Stolarczyk stoi z boku i patrzy, a pracują za niego asystenci, to daj znać. Jeśli nie, to nie twórz opowieści bez podstaw.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując