Wyświetl pojedynczy post
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2019, 14:47
Konrad. napisał(a):
- Facet miał już wcześniej status legendy - nie wśród kilkuset tysięcy kibiców Wisły, a wśród kilkudziesięciu milionów kibiców reprezentacji. Angażując się w pomoc Wiśle - bardzo zaplusował sobie u nas. Jednocześnie bardzo zaminusował u kibiców Legii, Lecha, Cracovii, Arki, Lechii, Śląska, Pogoni, GKSu, Górnika, Korony itd... Żaden menedżer by mu tego nie doradził.
To przypomnij sobie co się działo jak schodził w Kielcach wiosną? Zresztą jakoś nie słyszałem wyzwisk w stronę Błaszczykowskiego od innych kibiców na różnych forach, portalach itp. Aczkolwiek nie śledzę tego wnikliwie i mogłem coś przeoczyć.

Konrad. napisał(a):
- Dwa: 2,5 miliona złotych będzie w plecy, jeżeli 1. stycznia odejdzie do innego klubu/podpisze normalną umowę. Jeśli dalej będzie grał za darmo to co miesiąc w plecy jest 80 tysięcy złotych (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że zasługuje na większą pensję niż Wasyl).

Jak dla mnie zyskuje marketingowo tak więc nie jest ,,w plecy" poza tym gdzieś czytałem/słyszałem, że od tego sezonu już zarabia normalną pensję. Jednak szukałem tej wypowiedzi i nie mogę jej znaleźć póki co. I błagam! Nie pisz mi nic o Wasilewskim. Jestem przeciwny temu piłkarzowi w Wiśle. Dla mnie on nie zasługuje on na żadne pieniądze.

Konrad. napisał(a):
- Trzy: jeżeli to taki "pikuś" zrobić sobie status "legendy" za drobne 2,5 miliona złotych, to może odwiedź Nawałkę i spytaj czy będzie trenował za free, oraz czy nie pożyczy nam 1,5 miliiona złotych? Przecież to złoty interes, zyska status "legendy".

Nie porównuj trenera do piłkarza. W przypadku tego pierwszego wiek nie gra tutaj roli. Nawałka myślę jeszcze bez problemu może znaleźć sobie pracę w znanym (na polskie warunki) klubie za dobre pieniądze. Z Błaszczykowskim było już gorzej w tym aspekcie.

Konrad. napisał(a):
- Cztery: zarzucanie Kubie, że odszedł "od razu" to mega s....ysyństwo. Masz świadomość, że przez cały pobyt w Wiśle nikt nie zwiększył mu kwoty kontraktu? Zarabiał pensję czwatroligowca, mimo że był jednym z najlepszych naszych piłarzy?

Nie pamiętam ile dokładnie zarabiał ale mówiło się o 8 tys. złotych (tak więc nie wiem czy wtedy zarabiał tyle czwartoligowiec). Dostał wtedy taki kontrakt bo czwartoligowcem był jak do nas przychodził, tak więc po prostu grał na kontrakcie na który się zgodził. Dodatkowo gdzieś czytałem, że miał dużą premię za grę w kadrze jeżeli rozegra jakiś pułap meczowy bo nikt się nie spodziewał, że tą premię trzeba mu będzie wypłacić. Poza tym jak widzisz zwiększanie kontraktu po dobrej grze to rozumiem po słabej mają mu obniżać.

Konrad. napisał(a):
Super.To skoro rozliczasz Kubę może podaj ile zarabiasz rocznie i ile z tego ładujesz w Wisłe?

Mówię o szacowanej skali, a nie dokładnych liczbach. Przecież ty też nie wiesz ile dokładnie zarabia Błaszczykowski (tak więc Twoje wyliczenia są bezsensowne, tak samo jak nie wiesz ile ma za sponsoring czy więcej czy mniej). Zresztą moje ,,ładowanie" kasy w Wisłę nie ogranicza się tylko do zakupu karnetu. ;]

Konrad. napisał(a):
Idź powiedz swojej żonie, że dostałeś ofertę za 10-20 tys złotych w Warszawie, ale ty idziesz robić w Wiśle za darmo i jeszcze weźmiesz pożyczysz jej 30 tys złotych... Powiedziesz co ona na to...

Idź powiedz swojej żonie, że dostałeś ofertę za 10-20 tys złotych w Warszawie, ale ty idziesz robić w Wiśle bo już masz odłożony z lat wcześniejszych wystarczający kapitał za darmo i jeszcze weźmiesz pożyczysz jej 30 tys złotych... dzięki czemu dostaniesz rozgłos medialny co w przyszłości może przełożyć się na jakieś zyski. Dodatkowo zarabiasz pieniądze z innych źródeł typu reklamy tak więc z głodu nie umrzecie.

Chyba tak to powinno brzmieć.
Odpowiedz cytując