Cytat:
|
niej 2.5 mln ale status legendy, jest kimś, a tak to by był jednym z wielu jeśli chodzi o dobrych piłkarzy grających w Wiśle. Jakoś wcześniej nie wracał, a z Wisły odszedł za pierwszym razem gdy akurat pojawiła się oferta z Borussi. Poza tym pieniędzy to on ma na prawdę dużo, z wcześniejszej kariery oraz tak jak wspominałem z obecnych reklam.
|
Brednie, ale po kolei:
- Facet miał już wcześniej status legendy - nie wśród kilkuset tysięcy kibiców Wisły, a wśród kilkudziesięciu milionów kibiców reprezentacji. Angażując się w pomoc Wiśle - bardzo zaplusował sobie u nas. Jednocześnie bardzo zaminusował u kibiców Legii, Lecha, Cracovii, Arki, Lechii, Śląska, Pogoni, GKSu, Górnika, Korony itd... Żaden menedżer by mu tego nie doradził.
- Dwa: 2,5 miliona złotych będzie w plecy, jeżeli 1. stycznia odejdzie do innego klubu/podpisze normalną umowę. Jeśli dalej będzie grał za darmo to co miesiąc w plecy jest 80 tysięcy złotych (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że zasługuje na większą pensję niż Wasyl).
- Trzy: jeżeli to taki "pikuś" zrobić sobie status "legendy" za drobne 2,5 miliona złotych, to może odwiedź Nawałkę i spytaj czy będzie trenował za free, oraz czy nie pożyczy nam 1,5 miliiona złotych? Przecież to złoty interes, zyska status "legendy".
- Cztery: zarzucanie Kubie, że odszedł "od razu" to mega s....ysyństwo. Masz świadomość, że przez cały pobyt w Wiśle nikt nie zwiększył mu kwoty kontraktu? Zarabiał pensję czwatroligowca, mimo że był jednym z najlepszych naszych piłarzy?
Cytat:
|
Tylko jakimi pieniędzmi my dysponujemy, a jakimi on? Ty na pewno nie masz milionów na koncie bo jakbyś miał to byś nie siedział teraz na forum tylko inaczej spędzał wolny czas. Poza tym kibic kupujący karnet nie robi sobie dzięki temu reklamy, nie wzrasta jego wartość marketingowa (jak sam się domyślasz jest to ważne wśród sławnych ludzi).
|
Wartość marketingowa Kuby dzięki zaangażowaniu w ratowanie Wisły zmalała. Tak jak pisałem wyżej: kibice Wisły go pokochali, ale zniewidzili kibice Cracovii, Lecha, Legii i dziesiątek innych trzymających kciuki za nasz upadek...
Cytat:
|
Tak mam karnet, kupuje je od 2007 r. co rundę (raz zrobiłem wyjątek gdy protestowaliśmy przeciw Bednarzowi, ale jak protest się skończył kupiłem od razu), a od 2015 od razu na cały sezon .
|
Super.To skoro rozliczasz Kubę może podaj ile zarabiasz rocznie i ile z tego ładujesz w Wisłe?
Kuba w 2017 roku zarobił 12,5 miliona złotych, z czego 10 milionów to wypłata w Wolfsburgu, a reszta sponsoring.
Teraz nie ma juz wypłaty z niemiec, na pewno zarabia dużo mniej za sponsoring - może milion złotych?
Reasumując: w 2019 roku Kuba zarobił 1 milion złotych, a na Wiśle stracił 2,5 miliona. Innymi słowy jest -1,5 miliona złotych, a gdyby poszedł do USA/Wschód byłby 3,5 miliona złotych do przodu...
Idź powiedz swojej żonie, że dostałeś ofertę za 10-20 tys złotych w Warszawie, ale ty idziesz robić w Wiśle za darmo i jeszcze weźmiesz pożyczysz jej 30 tys złotych... Powiedziesz co ona na to...