Wyświetl pojedynczy post
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2019, 14:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne wątpliwości.
- Dług Wisły SA wobec TFK jest teraz długiem Wisły SA wobec TS.
To jest jasne.

Z drugiej strony czy to oznacza, że TS nie jest nic winne wobec TFK?
TFK miał dużego wierzyciela - Wisłę SA i powiedział tak, po prostu: nie chcę tych pieniędzy, niech je odbierze sobie ktoś inny (TS)?

To tak, jakby @wolfy był winien @FraMatowi jakąś kasę, a@ FraMat mówi:
- nie chcę jej, niech będzie tak, że @wolfy od dzisiaj jest winien tę kasę @Czerepachowi.
Aha, i niech @Czerepach nie dochodzi tej kasy od @wolfy'ego

?
Rozumiecie to?

Co to oznacza?
Że prawdziwe rozliczenia i tak mają miejsce gdzie indziej?
Że @wolfy jest tylko nic nieznaczącym pionkiem a @FraMat z @Czerepachem i tak prowadzą od lat (może od komuny) wspólne interesy, które nie mogą wyjść na światło dzienne? I przypatruje się temu ich trzeci kolega - ważna figura w mieście, pilnująca, żeby nikt niepożądany się w ten układ nie wmieszał?

Tymczasem ktoś w imieniu @wolfy'ego chce tę sprawę naprostować i dać wolfy'emu nowe życie, więc wszyscy trzej: poprzedni wierzyciel, obecny wierzyciel, wspólnik wierzycieli rzucają mu kłody pod nogi?
Ba, byli gotowi oddać dług @wolfy'ego, jakiemuś skoośnookiemu koledze, żeby tylko dalej nikt nie wiedział o co chodzi?

Proszę o kontynuację rozkimny
Rozkmina ciekawa i jakiś sens ma, tylko w rzeczywistości wspólne interesy prowadzą ludzie, a nie TS i TFK, mijają lata podmioty/firmy są te same ale ludzie inni. A układy robią ludzie, nie podmioty, więc ta teoria chyba się sypie?

Powiedź proszę, a umiesz wytłumaczyć sprawę tego długu tak bez teorii spiskowych o co w nim chodzi? Bo próbuje to zrozumieć, ale ta sprawa wskoczyła na jakiś wyższy level do którego mój umysł nie dotarł.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując