Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2019, 21:29
Oczywiście, że nie na tym polega...

W klubie środki są wydawane racjonalnie (przynajmniej tak to jest przedstawiane - 100% pewności będziemy mieli jak zobaczymy sprawozdania finansowe), a ja tylko wskazuję, że nie można ocenić całości przez pryzmat jednego czy dwóch kontraktów. W sporcie, w piłce, nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze. Za Wasyla moglibyśmy mieć pewnie ze dwóch niezłych środkowych obrońców - w drużynie jest jednak coś takiego jak team spirit, który to tworzą zawodnicy o określonych cechach. Wasyl wg trenera jest jednym z nich. W sytuacji, gdy zespół tracił ludzi (np. Ondrasek), którzy tworzyli atmosferę (na której to "jechaliśmy" dość długo) widocznie sztab uznał, że dla zespołu odejście kolejnego takiego zawodnika będzie zgubne, stąd wszystkimi siłami postanowiono powalczyć o zatrzymanie Wasilewskiego.

Sam się zastanawiałem, czy to ma sens, czy sportowo Marcin sprosta (pod koniec poprzedniego sezonu było pod tym względem słabo), ale powiedziałem sobie, że przecież nie wiem co dzieje się w szatni, na treningu. Od tego jest trener, sztab, by ocenić. Czy ocenili dobrze? Na ten moment wydaje się, że nie. Łatwo nam ocenić po czasie, trudniej było podjąć decyzję przed sezonem.
Odpowiedz cytując