Konrad. napisał(a):

Nie trafiłem, a właśnie jako członek socios w trakcie rozmowy z pewną "kompetentną osobą" wyraziłem swoje oburzenie, że płacimy 30 tys miesięcznie za 39 letniego rezerwowego, bez formy, łapiącego od 5 lat dwie kontuzje w roku... Zostałem wtedy poprawiony, że płacimy mu owe 75 tys zł miesięcznie. Czyli 900 tysięcy złotych rocznie.
Weryfikowałem to jeszcze parę razy, bo nie mogłem uwierzyć.
Muszę wrócić jeszcze do Wasilewskiego, bo to że kibic balansując nad przepaścią Wisły popiera wydanie 900 tysięcy złotych na pensje rezerwowego jest dla mnie nie prawdopodobne.
|
Swietny post, ale to powyższe trzeba sprostowac - gdy proszono Socios o pomoc, to jedyna informacja jaką otrzymali głosujacy byla taka, ze bedzie to 300 000zł przelane w 2 ratach. Były rozne dysksuje czy warto tyle placic (w kontekscie, ze to caly kontrakt) czy nie. Jakies tam podnoszono tez uwagi, ze nie wiadomo czy to caly kontrakt czy tylko czesc, ale nigdzie zadnych konkretow nie bylo.
Jestem całkowicie przekonany, ze gdyby poszla oficjalna informacja - wesprzyjcie klub kwota 300 000zł z prawie MILIONA, ktory Wasyl bedzie zarabiał wyniki glosowania bylyby inne. Wiec pisanie, ze szokujacym jest to, ze kibice Wisły zgadzaja sie na taki kontrakt w obecnej sytuacji jest delikatna manipulacja. Nikt, a przynajmniej na pewno nie ogromna wiekszosc, nie miał pojecia, ze bedzie on zarabiał takie pieniadze. Ja dla przykladu, ktory glosowal "ZA", w zyciu bym tak nie zaglosowal gdybym wiedział, ze to zaledwie 30% całego kontraktu.