Wyświetl pojedynczy post
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2019, 12:53
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie bardzo jakim wyjdziemy składem. Liczę, że parodysta Janicki długo nie wyjdzie w pierwszej 11.
Ja bym ŚO zestawił: Klemenz-Szota, bądź Sadlok-Szota. Czas dać chłopakowi szansę. Optymalnie widzę obronę: Sadlok, Klemenz, Szota, Burliga lub Burliga, Szota, Sadlok, Niepsuj.
W pomocy: w środku jeśli Basha faktycznie jest gotowy to powinien grać z Silvą, Przed nimi tuż za napastnikiem Vukan. Na skrzydłach Mak i Wojo, na 9 spróbowałbym Chuce. Jeżeli Brożek jest niedoleczony i ma człapać to to jest nieporozumienie i gra w 10. Niech dojdzie do dyspozycji fizycznej sprzed kontuzji to Ok. A Chuca na szpicy to ciekawa opcja. Zanim go pożegnamy, skreślimy i pożegnamy jako niewypał to warto to sprawdzić. Chociaż nie wierzę, że Stolar na to wpadnie. Jeżeli Buksa już wszystko OK to powinien wychodzić już w pierwszej 11 a od 60 minuty za niego Zdybowicz.
Liczę, na przełamanie w tym meczu!

Buchalik - Burliga, Sadlok, Szota, Niepsuj - Mak, Basha, Silva, Wojtkowski - Savicevic, Chuca

Buchalik - Burliga, Sadlok, Szota, Niepsuj - Mak, Basha, Chuca, Wojtkowski - Savicevic, Buksa

Hmm, ja wiem tylko tyle że po ostatnich meczach to Janicki i Wasilewski powinni najbliższe spotkania oglądać z wysokości trybun. Klemenz tylko na stoperze.

W takim układzie na stoperze niech gra ktokolwiek z poniższych: Hoyo, Klemenz, Burliga, Sadlok, Szot, Szota

Wspominany Szota nigdy nie zagrał w ekstraklasie, a debiut w meczu o "sześć punktów" to duże ryzyko. Już wolę Dawida Szota lub Hoyo.

I właśnie druga trudna kwestia to DP. Tu nie ma kim grać. Jeśli będzie mógł grać, to pewnie zagra Basha, który w tym sezonie jest zupełnie bez formy i zwyczajnie słaby. Może ewentualnie wystawić Dawida Szota (?), Burligę (?), kogokolwiek byle nie Klemenza.

Mniej ważne kwestie: jeśli z tyłu zagrają młodsi obrońcy, można by wprowadzić na 10 Chucę zamiast Wojtkowskiego. Jednak po meczu z "L" nie wiem czy nie postawiłbym na Wojo w pierwszej 11.

Napad. Hmmmm. Jak Brożek w takiej formie jak w meczu z "L" to niech lepiej wejdzie na ostatnie 15 minut a rzeczywiście zagra tam Chuca lub Buksa. Trzeba modlić się o lepszy dzień Pawła na tle słabszej drużyny.

Kilka wariantów, wszytskie arcyh*jowe i w 4-5-1 czy nawet 4-6-0 Pierwszy skład najbardziej prawdopodobny do realizacji, zakładam tu że Vullnet i Buksa oczywiście nie zdążą się wyleczyć.

1 Buchalik - Niepsuj, Burliga, Klemenz, Sadlok - Szot - Silva, Savicevic, Mak, Chuca - Brożek

2 Buchalik - Burliga, Sadlok, Szot, Niepsuj - Basha - Silva, Savicevic, Mak, Wojtkowski - Buksa

3 Buchalik - Niepsuj, Klemenz, Hoyo, Sadlok - Burliga - Silva, Boguski, Mak, Wojtkowski - Chuca

W ostatniej 11 celowo umieściłem aż 5 nominalnych obrońców (Burliga na DP) i wywaliłem Savicevica. Może to recepta na uszczelnienie tyłów, hahaha.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 31.10.2019 o godz. 13:38.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując