Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2019, 08:33
Ja uważam, że nie można wskazywać tylko jednej przyczyny ostatniej serii Wisły. Są co najmniej dwie. Primo, jedna z najsłabszych kadr w ekstraklasie. Jak nie ma na boisku Bashy i Kuby, nie ma kim grać. Masakryczny zjazd formy Wasyla, Sadloka i Savicevica, Janicki to dywersant (pamiętam, jak moi kumple z Poznania polewali ze mnie jak się dowiedzieli, że go wzięliśmy), na bokach nie ma nikogo, oprócz leciwego Brożka nie mamy ani jednego napastnika na poziomie ekstraklasy. Due, Stolarczyk zamiast próbować ułożyć taktykę pod skład, z uporem maniaka forsuje swoją wizję gry, która owszem, może by i się sprawdziła, ale nie z tymi piłkarzami. Do tego prawdopodobnie stracił posłuch w szatni, co raczej mnie nie dziwi, skoro wszyscy widzą, że jego pomysł ( a zasadzie brak pomysłu) doprowadza to takich kompromitacji... dorzuciłbym jeszcze zarząd, który godzi się na sprowadzanie Maków, Zdybowiczów, Balickich czy Kumahów, którzy mieli w założeniu przynieść jakieś pieniądze w perspektywie czasu, ale nie przyniosą, bo albo nie grają, albo grają fatalnie. A ponoć budżet transferowy jest, ale nie ruszany, po ktoś ich zmamił, że tym co mamy zagramy na 1 ósemkę, a w zimie się kogoś dokupi.... jednym słowem, obecna tragikomedia to kompilacja co najmniej 3 czynników (4-tym mogą być ewentualnie kontuzje). Wyjście z sytuacji? Nie wiem, nie mam pojęcia, z resztą nie jestem od tego, żeby o tym myśleć. Ktoś inny bierze w klubie kasę i to jego rola. Osobiście dograłbym Stolarczykiem do końca rundy, bo gorzej i tak już nie może być....
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując