Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2019, 21:29
Ktoś może powiedzieć, że ja jestem chory psychicznie bo tu rzucę "tego zabić", kogoś nazwę chamem, pedałem itd tylko jakby się zastanowić to żyjemy w takich czasach gdzie my, jako zwykli ludzie, normalni, pracujący, nie kradnący jesteśmy ofiarami w tym państwie. Prawo jest jakieś chore, egzekwowanie go jeszcze bardziej chore. Człowiek musi się bać czy mu się nic nie stanie, a najlepiej się modlić żeby w życiu nie trafił na jakichś bandytów czy oszustów albo nie wszedł na celownik aparatu państwa np:
-ktoś Ci się włamie do domu to właściwie nic mu nie możesz zrobić
-ktoś Cię napadnie na ulicy, na jezdni itd w sumie lepiej się nie bronić. Zrobisz mu krzywdę i masz lipę. Za wdanie się w bójkę też będziesz miał lipę
-ktoś np wulgarnie się zachowuje w tramwaju/autobusie, wyzywa ludzi, najczęściej jest pod wypływem alkoholu - lepiej nie reagować. Wywiąże się w końcu bójka i będziesz miał lipę
-w państwie w sumie legalnie może funkcjonować takie amber gold czy inne. Oszuści, którzy się nie boją w BIAŁY DZIEŃ kraść
-kolejni oszuści WSH, okradali na bezczela klub i .... tam, wolno to okradali
-ktoś Ci zabije, zgwałci itd kogoś z rodziny, możesz jedynie się modlić aby go złapali i zasądzili odpowiednią karę. Lepiej nie tykać w afekcie bo będzie lipa
-ksiądz Ci zrobi krzywdę, przeważnie to zatuszują sprawę
-wykryjesz jakieś przestępstwo, oszustwo itd uważaj bo jak trafisz na kogoś z plecami to jeszcze na Ciebie z mordą wyskoczy i to Ty możesz mieć problemy jak się jakaś klika (polityków, duchownych, kiboli itd) za Ciebie weźmie
-masz jakieś poglądy konserwatywne, wolisz powiedzieć pedał zamiast gej, nie widzisz nic złego w żartach o murzynach, zydach itd bo traktujesz to jak żarty o blondynkach, to zaraz z Ciebie zrobią jakiegoś anty czy innego foba i jak będziesz miał pecha to też sankcje moga być za to.

Z każdej strony normalny człowiek jest jebany. Tylko ludzie z plecami mogą robić i mówić wszystko - oczywiście czasami i na nich przychodzi kryska.
Dlatego dla mnie sprawa jest bardzo prosta. łatwe prawo, logiczne, łopatologiczne. Prosty taryfikator kar. Jak najszybszy i rzetelny osąd i jak najbardziej sroga kara. Moment bym całe kurestwo tego świata wyplenił.

Są pojebane czasy i nawet język debaty publicznej w mediach jest taki, że politycy 3/4 tego co mówią to są kłamstwa, oszczerstwa rywali, wyzywanie rywali, pijarowe gadki itd. Już za takie coś powinni byc ludzie publiczni karani bo podkręcają spirale nienawiści i tworzą zły świat.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.