wyar napisał(a):

A kto Ci powiedzial,ze chce dyskutowac z Toba o budzecie Wisly na rok 2019 analizujac raport Deloitte z roku 2018 ? Wiem,ze dla Ciebie nie ma zadnej roznicy. Chcialem tylko,bys zrozumial slowo "budzet" w kontekscie pilkarzy,ich kontraktowi tak dalej.
Wikipedie zalecam dalej - jest jednak tak wiele wskazowek, ze to moze byc rowniez zbyt wysoki poziom.
Ale masz racje w jednym - dorzuc swojej madrosci klubowi i zaproponuj klubowi rozwiazania. Ty wiesz lepiej jak prowadzic ten biznes,znasz sie lepiej na liczbach niz Jazdzynski,Krolewski czy Blaszczykowski,w pilce widziales wiecej niz Stolarczyk czy Glowacki,wiec na pewno skorzystaja z Twoich rad. Wszak kasa jest,jak pisales,tylko te palanty ja chowaja.
A najbardziej mnie brzydzi w takich jak Ty to,ze sie z ta ignorancja
obnosza. Ale krol Rustin jest nagi,to oczywiste.
Jeszcze jedno - za zaistnialy stan odpowiada Stolarczyk. Wszak to on miesiacami okradal klub,kazal nie placic zadnych rachunkow,w tym pensji, oplat za stadion,za wlasciwie nic. On doprowadzil do sytuacji, ze w w 1,5 roku zostala garstka weteranow plus mlodziez plus zawodnicy ktorych inne kluby sie pozbywaly,klub ktory musial wlasciwie odbudowac wszystkie swoje struktury,nie tylko sportowe. I oto oni,jedynie prawdziwi kibice Wisly znalezli winnych,to Stolarczyk, Boguski,ostatnio Niepsuj,a i Zarzad,bo nie zrobil w pol roku nic,by Wisla grala o puchary.
Brzydze sie takim kibicowaniem,jak Twoje.
|
1. Pokaż mi miejsce, gdzie poleciłem ci analizować budżet 2018 w porównaniu do 2019, skoro podałem źródła, w których mowa o 2019.
2. Skoro wikipedia jest dla ciebie wyznacznikiem wysokiego poziomu lub chcesz na jej podstawie czegoś dowodzić, życzę powodzenia.
3. Gdzie napisałem, że chcę doradzać klubowi i wiem coś lepiej od wyżej wymienionych? Co więcej, nie odnoszę się do nich i nie wskazuję na złe zarządzanie. Przede wszystkim nie sugeruj, że coś napisałem, żeby udowodnić za wszelką cenę swoje racje.
4. Powtarzasz się z tą ignorancją (ulubione słowo?). Masz ewidentny problem (podobnie jak wolfy) z zaakceptowaniem, że ktoś może uważać inaczej.
5. Ostatni akapit to już twój popis, kilka zdań zupełnie bez odniesienia do moich poprzednich wpisów, jakiś pokaz lub wyładowanie złości z powodu, że nie wszyscy przyznają ci racje. Co do brzydzenia się - brzydzę się pisaniem takich głupot jak twoje posty i udawaniem, że wie się coś lepiej bez żadnych źródeł czy odniesień. Po raz kolejny zwracam uwagę, że próbujesz udowodnić, że ja kogoś oczerniam i nagle piszesz kilkanaście zdań o zarządzie i Stolarczyku.
Przypominam - przedłużenie kontraktu Wasilewskiego i zatrudnienie Janickiego oraz Niepsuja przykładowo to już działania obecnego zespołu. Wasilewski podobnie jak Sadlok oraz Boguski nie robią postępów od dawna i ich forma to raczej już schodzenie w dół. Trzeba szanować dokonania, ale równocześnie trzeźwo popatrzeć na stan obecny. Pisanie bez źródeł, że nas nie stać na lepszych a oni zarabiają grosze to science - fiction. Tutaj jednak można opierać się jedynie na raportach i sprawozdaniach. Kwestionowanie tych danych, które przedstawiłem, przy jednocześnie braku źródeł potwierdzających, że jest inaczej, jest niepoważne i nie będę tego wątku kontynuował. Janicki i Niepsuj z kolei pokazują to co wcześniej, czyli niezbyt dużo delikatnie mówiąc. Trzeba liczyć się z tym, że nie każdy odbuduje się w Wiśle jak Peszko, bo tutaj mam wrażenie wiele zależało od charakteru tego zawodnika, który chciał pokazać Stokowcowi, że się pomylił.
Zacząłem od postu, gdzie napisałem, że za małe pieniądze w tej lidze można zbudować solidny zespół a musiałem kończyć na chorej dyskusji z niepoważnymi użytkownikami, którzy próbują wmawiać innym swoje jedyne słuszne osądy. Nie pozdrawiam.