Wyświetl pojedynczy post
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2019, 22:57
wolfy - co jest bzdurami w tym co napisałem i jakie masz na to dowody? Czytałem kilka Twoich postów i zero w nich merytoryki i dyskusji na poziomie, wieczna obraza na wszystkich, którzy mają inne zdanie od Twojego, jedynego słusznego w Twojej opinii.

Co do psychologi, cieszę się, że jesteś ekspertem i możesz dzięki temu twierdzić, kto jest ignorantem itd. Skoro jesteś w tym dobry, to może zgłoś się do klubu i pomóż piłkarzom, którzy przez kilka niepochlebnych komentarzy w internecie na pewno grają gorzej i jest im tak smutno, że mają problemy z skonstruowaniem choćby kilku akcji z meczu.

Teraz co do tych płaczących, że wiecznie nie ma pieniędzy i w ogóle powinniśmy dziękować za każde 90 minut, bo jak twierdzą klasycy "w styczniu mogło nas nie być". Ale jesteśmy i albo chcemy iść do przodu, albo będziemy się kłaść przed każdym zespołem w tej lidze.

Co do budżetów i pisania przez niektórych, że Piast to teraz potęga i praktycznie było wiadomo, że przegramy.

Budżety:

20 maja 2019:
Piast Gliwice miał budżet na ten sezon w wysokości zaledwie 25 mln złotych. Dla porównania Legia Warszawa dysponowała aż 170 mln złotych.

16 lipca 2019: Piotr Obidziński: Budżet Wisły to 30 milionów. Oszczędzamy, ale mamy fundusze na transfery. Walczymy o najwyższe cele

Przecież to wszystko jest w internecie, mamy budżet co najmniej na poziomie Piasta. Do tego prezes potwierdził, że wychodzimy obecnie minimum na zero i na bieżąco coś tam spłacamy. Czyli stać nas na utrzymanie zespołu na poziomie Piasta i potrzebne są zyski, by iść do przodu.

Następnie wywiad - https://dziennikpolski24.pl/piotr-ob...ar/c2-14166437

Kadra zespołu to obecnie ~26 piłkarzy. Przy utrzymaniu na poziomie 1mln miesięcznie, mamy około 40k na głowię, przy czym wiadomo, że młodzi nie zarabiają tyle co "gwiazdy". Brawa za zejście o połowę z kontraktów, ale skończcie z pisaniem głupot, że my proponujemy po 10k i nikt nie chce u nas grać. Stać nas, ale nadal trzymamy kilku graczy, których nikt z tej ligi nie chciałby utrzymywać jak Wasilewski, Boguski, Sadlok, Buchalik, czy teraz Janicki i Niepsuj.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując