serek.c2 napisał(a):

|
Zawodniczka była w klubie dwa lata temu, sprawę klub przegrał w sierpniu. Tak, nie ma na razie pieniędzy na dokończenie sezonu, ale jeśli zgłosimy drużynę zyskujemy czas na znalezienie finansowania. Niestety przed sezonem wycofał się sponsor, który miał zastąpić Can Pack. Rozwiązać sekcje jest najłatwiej - tyle, że to sztandarowa sekcja Wisły, najbardziej utytułowana, od zawsze w najwyższej lidze... Nikt nie chce być grabarzem takiej sekcji.
|
Jedna z nielicznych zawodniczek, które miały w Wiśle kontrakt na dwa lata - i akurat ciężka kontuzja. Ale chyba można było przewidzieć, że przegramy spór. W piłce chyba wszystkie przegraliśmy.
Mam nadzieję, że znajdą sponsora, bo jak nie to zostaną długi, a sekcja i tak padnie.
Czytałem gdzieś przed sezonem o tym, że nie będzie problemu z rozegraniem sezonu jedynie zakres, w jakim sponsor miał się udzielać był nieokreślony. A czy wiesz, co było powodem wycofania się sponsora - bo było to przecież już bardzo zaawansowane stadium.
Pamiętam, że gdy Galeco wycofywało się ze sponsorowania siatkówki, to mieli tam jakieś niejasne dla mnie pretensje do działaczy. I potem Galeco sponsorowało Garbarnię... Ja wiem, że do tanga trzeba dwojga ale żal, że jakaś kasa z Wisły wyszła.