Jest i On.
Człowiek, dzięki,któremu ciemnota wychodzi ze swoich drewnianych chatek.
Wielki znawca talentu Patryka Plewki.
Niewątpliwie liczyłem, że się odezwiesz.
Pierwszy akapit Twojego wywodu sobie daruje. Wiem, że próbujesz mi subtelnie do.......ić ale niestety daleka droga mój drogi.
wyar napisał(a):

No ,ale czego tu wymagac,jak facet pisze,ze druzyna,ktora chce grac w pilke i rozgrywa to robi to po to,zeby grac "ladnie" i "dominowac" ? Tylko tyle nauczyl sie przez lata bycia kibicem - ze Guardiola to chce ladnie grac i dominowac. A teraz Stolarczyk preferujacy ten rodzaj futbolu nie ma zadnych innych przemyslen,tylko gramy ladnie i dominujemy.
|
No dokładnie. I jeszcze, że Dudka na mundial nie wzięli.
wyar napisał(a):

|
Otoz nawet w meczach kiedy posiadamy pilke,pozwalamy stworzyc przeciwnikowi podobna ilosc sytuacji (czasem wieksza,czasem mniejsza).Kiedy przestajemy dominowac,w meczach z outsajderami ligi potrafimy osiagac korzystne rezultaty,mimo mniejszej liczby sytuacji,bo tu w gre wkracza jakosc pilkarska. Kiedy jednak silni przeciwnicy dominuja nad nami - liczba sytuacji kreowanych przez przeciwnika potrafi byc trzykrotnie wyzsza ! I oczywiscie nie mamy nic do powiedzenia.
|
Ja nawet wiem o co Ci chodzi. Ale mimo wszystko wole, aby Wisła dała szansę przeciwnikom i nie pomagała im w stwarzaniu sytuacji poprzez błędy w wyprowadzaniu piłki. Dajmy się wykazać rywalowi.
Zresztą jak sam przyznałeś czasem sytuacji jest więcej, czasem mniej, więc Twój wywód do niczego nie prowadzi. Jesteśmy w ekstraklasie (liga absurdu), a nie Premier League (to tam gdzie trenuje ten słynny Guardiola)
wyar napisał(a):

|
I o to wlasnie chodzi. Stolarczyk wie,co robi,kazac zespolowi grac pilka. Chodzi o to,aby miec kontrole nad meczem,dawac przeciwnikowi mniej mozliwosci do ataku slabej obrony,wykorzystywac strukture skladu,ktory bez watpienia stawia na zawodnikow technicznych,a nie wybieganych,szybkich czy silowych.Przy powrocie do skladu jakosci Blaszczykowskiego,Brozka,Burligi,mimo wszystko Sadloka, oraz wciaz lepszych pilkarsko od naszej modziezy Niepsuja i Klemenza Wisla wygra wystarczajaca ilosc meczow,aby sie utrzymac.
|
Ale wiesz, że posiadanie kontroli i nie pozwalanie na atak to jest właśnie definicja dominacji o jaką mi chodzi?
wyar napisał(a):

|
Jesli weterani beda zdrowi to w dalszym ciagu jest to zespol na 10 miejsce w tej lidze. Co najmniej,bo Slask,Arka,Wisla Plock,Rakow,Gornik,LKS,Korona to nie sa lepsze zespoly od nas w pierwszym skladzie.
|
No tak jeśli, jeśli, jeśli. Powiem Ci więcej, jeśli wpłacisz na konto klubu 50mln złotych to nawet zagramy o pierwszą ósemkę. Mamy nieustanny szpital w drużynie ale oczywiście jak chcesz to możemy jeszcze pogdybać.
wyar napisał(a):

|
Przegralismy kazdy mecz w lidze oprocz tego z Lechem 1 bramka. Kazdy. W tym pechowo ze Slaskiem (strzal zycia Stigleca) i mega pechowo z Cracovia.
|
No tak pechowo. Że też ja tego nie zauważyłem wcześniej. W ogóle my jesteśmy pechową drużyną. To na pewno nie wina tego, że podajemy pod naszym polem karnym do przeciwników.
W takim razie Górnik z nami też pechowo przegrał. ŁKS tym bardziej bo oni akurat zaliczyli spadek formy, a my zwyżkę. No i Zagłębie bo trafiło na dobry dzień Brożka.
Pechowa ta nasza liga ogólnie.
wyar napisał(a):

Tak jest,u nas na forum wciaz zdarzaja sie tacy,co tylko udaja,ze beda wspierac Wisle dlugofalowo. Po kilku przegranych meczach zaraz pojawiaja sie z - a jakze ! - cudownymi pomyslami na uzdrowienie sytuacji z cyklu "wywalic trenera"
|
Nigdzie nie napisałem, że mamy wywalać trenera. Jesteśmy na forum, więc chyba mogę wyrazić swoje zdanie? Nawet jeśli jest inne niż Twoja prawda objawiona.
wyar napisał(a):

Dobrze,ze nie zapraszaja Marzenki,Miska i Dukata do pracy nad znalezieniem trenera
|
Ja tam wolałbym o tym pogadać z Gretą Thunberg, Jackiem Majchrowskim i Dalajlamą.
wyar napisał(a):

I jeszcze jeden mit rozwieje - rzekomo mozemy zmienic taktyke i grac inaczej. Ja wciaz czekam,jak Ci wszyscy geniusze taktyczni przedstawia jakas koncepcje,pokaza nam,ze mamy zawodnikow do takiego grania,pochwala sie,ze sami lepiej rozwineliby mlodych graczy,niz robi to Stolarczyk,ze wiedza,jak kazac zawodnikom szybciej i wiecej biegac,jak ich nauczyc nowej taktyki itd.,itp. Panowie,klub czeka na wasz geniusz ! Mienicie sie kibicami,to pomozcie Mackowi ! Czy juz decyzja zapadla i jednak wolicie go wywalic ?
|
Powtarzam nie chce go zwalniać.
Ty też trenerem i specem od taktyki nie jesteś, a jednak swoje mądrości tu przedstawiasz. A ja je cierpliwie czytam. Ot taka sytuacja.
wyar napisał(a):

Ale jednak bede za Pilsudskim parafrazowal :
Wam kury szczac prowadzic,a nie pilke nozna komentowac !
|
Oho widzę, że się w kinie bywało. Na Joker'a się wybieram. Może też coś sparafrazujesz i zaoszczędzę na bilecie?
wyar napisał(a):

|
Ach no i ten mityczny regres... Ile razy mozna kolesiom powtarzac,ze regres byc musi,bo Wisla zagrala w tym samym skladzie 11 razy... Oh wait ! nNe zagrala ani razu ? No popatrz ! A on ciagle zada,zeby zawodnicy,ktorzy sa rezerwowyi,byli lepsi od tych,co wybiegaja w pierwszej ! innnymi slowy zada od Stolara,zeby ten losowal sklad,bo przeciez zdaje sie sugerowac,ze nie ma zadnej roznicy,miedzy np. Zdybowiczem a Brozkiem ! Miedzy Kumahem a Makiem ! Miedzy Lisem a Buchalikiem ! Miedzy Niepsujem a Grabowskim ! Jasne,Maciek losuje sklad zawsze przed meczem,i ma taka czarodziejska rozdzke,ktora dotyka mlodziaka i juz Hoyo-Kowalski gra jak Wasyl !
|
Ale wiesz, że ja o tym samym napisałem?
Mamy słabszych piłkarzy, a trener próbuje im narzucić bardziej wymagający styl gry. Nie widzisz sprzeczności?
wyar napisał(a):

|
Tak to jest z tym futbolem - w Barcelonie schodzi Messi,wchodzi Dembele i juz wiadomo,ze jakosc na boisku nie ma prawa sie zmienic ! Jak odszedl Iniesta i Xavi,to wiadomo,ze masa pomocnikow,ktora sciagnieto od razu zapewni taka sama jakosc !
|
A Lewandowski dla Niemców strzela, a w reprezentacji już nie!!!
wyar napisał(a):

|
To tylko glupi Anglicy twierdza,ze przebudowa United bedzie kosztowac mln funtow - a logiczne dla fanow takich jak Jagul powinno byc,ze odejscie czolowych graczy i zastapienie ich mlodzieza nie powinno powodowac regresu tylko progres ! I to wina trenerow najlepszych z najlepszych,ze od lat jest inaczej !
|
Stoisz na zmywaku w Anglii, że tak sypiesz z rękawa tymi porównaniami?
wyar napisał(a):

|
Idz juz kury wyprowadz lepiej...
|