Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2019, 14:31
Trójka Panów (podobno chciał całej pożyczki udzielić tylko Kuba - tak mnie słuchy doszły) udzieliła TS pożyczki w kwocie 4 mln zł pod zastaw akcji Wisła S.A. oraz zabezpieczając swoją pożyczkę hipoteką na nieruchomości TS Wisła przy Reymonta. Pożyczka z pewnością jest oprocentowana - nie wiem na jaki procent, ale wersji jest wiele - słyszałem o maksymalnych kosztach sięgających 25% wartości pożyczki (to nie musi być samo oprocentowanie, ale również np. koszty innego rodzaju, aby obejść przepisy o maksymalnych odsetkach).

W styczniu mozna spodziewać się kilku scenariuszy:

1) TS zwraca 4 mln zł wraz z dodatkowymi kosztami i ciągnie klub (nie wiadomo w którą stronę) - prawdopodobieństwo nie przekracza 0,1 %
2) TS nie zwraca pożyczki - Panowie rezygnują z zastawu akcji i np. egzekwują spłatę pożyczki z ustanowionej hipoteki - prawdopodobieństwo 1%
3) TS nie zwraca pożyczki - ale Kuba przejmuje klub spłacając jednocześnie pozostałych 2 inwestorów - o takiej wersji też słyszałem nie tak dawno - prawdopodobieństwo góra 5 %

4) TS nie zwraca pożyczki - WIsła S.A. trafia do Panów pożyczkodawców - najbardziej prawdopodobna wersja - 94 %

Co dalej zrobią Panowie JB, JK i TJ - trzeba pytać tych Panów
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując