Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2019, 08:11
raindog napisał(a):Wyświetl post
Krótkie pytanie, gdzie Ty widziałeś w tym sezonie, jakieś koronkowe akcje? Ja pamiętam dwie - jedna akcja bramkowa Chuci - bardziej przypadek, niż wyuczona + autostrada do bramki rywala; oraz w meczu z Lechem, gdzie w zasadzie rywal nas nie atakował i jego piłkarze byli ustawieni 2 km od siebie. Naturalnie, tą koronkowa akcja, nawet nie stworzyliśmy zagrożenia.

Jak chcemy grać atak pozycyjny, muszą pojawić się wyuczone zagrania z klepki. Trzeba grać z pierwszej piłki. U nas to jest podanie - zastanawianie się komu podać. Kilka sekund później ktoś inny dochodzi do wniosku - a może podlece, bo kumpel chyba nie ma komu podać.
No tak. Dzięki za złapanie mnie za słówko. Faktycznie nie widziałem koronkowej akcji, bo żeby taką zobaczyć to trzeba by najpierw wyjść z piłką z własnej połowy, a nie oddawać jej rywalowi. Widziałem bardziej próby zawiązania takiej akcji. Ale niewątpliwie styl jaki preferujemy zakłada, że chcemy takie akcje zawiązywać.

Skoro jak sam mówisz takich akcji nie ma to po co my próbujemy tak grać?

W tym kraju nikt nie potrafi grać ataku pozycyjnego, nawet reprezentacja ale na pewno my mając przekroczoną normę szrotu w drużynie to osiągniemy.
Odpowiedz cytując