Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2019, 23:38
Smuga napisał(a):Wyświetl post
I co, zagraniczny trener sprawi, że nasi odżyją fizycznie, będą zasuwać jak małe samochodziki przez 90 minut?

Ceniący się zagraniczny trener nie przyjdzie tu bez swojego sztabu, bez uporządkowanej struktury organizacyjnej wewnątrz klubu, bez możliwości długotrwałej współpracy, która umożliwi wcielenie jego wizji trenerskiej w życie. Mówi coś niektórym nazwisko Carrillo? Nic nikogo jego casus nie nauczył? No chyba, że chcemy ponownie znaleźć, a potem zatrudnić drugiego Kiko. Tylko potem nie chcę znów czytać komentarzy, że "męczymy bułę", "gramy lagą na zawodnika X czy Y" i całej tej litanii histerycznych wpisów różnych frustratów.
To nie fakt, że trener będzie zagraniczny sprawi, że drużyna zacznie dobrze wyglądać. A fakt, że będzie to dobry trener. A takich, niestety z uwagi między innymi na szkolenie trenerów w Polsce, u nas brakuje.

Ja wiem, że niektórym się zdaje iż to "hiszpański zaciąg" wpędził Wisłę w długi. Ja jednak polecam poczekać do publikacji książki Jadczaka. Ten Hiszpański zaciąg zajmował jednak miejsca w grupie mistrzowskiej, walczył o puchary i z hiszpańskich blokowisk potrafił wyłapać piłkarzy naprawdę dobrych, z potencjałem na zarobek: Carlitosa, Imaza, Lloncha i Veleza.
Odpowiedz cytując