Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2019, 08:44
Od razu widać kto w piłkę nie grał....

1) Zerknijcie sobie jakie mieliśmy zestawienie obrony

2) Większość naszych piłkarzy grała pierwszy raz ze sobą, Błękitni cały czas grają ze sobą.

3) Z pierwszego składu na swojej pozycji zagrali Basha i Jean Carlos

4) Dyspozycja dnia jak i szczęście ma duże znaczenie

5) Determinacja - mecz życia dla jednych ; mecz ogórkowy dla drugich. W głowach jednych - muszę pokazać na co mnie stać - w głowach drugich sławetne : ch*ja grają, opie*dolimy ich.

6) W Pucharze Polski bardzo częsty obraz - odpadanie ekstraklasowców z drużynami I i II ligi. Większość jest wygranych przez zespoły z ekstraklasy, a w 20-30% przypadków niespodzianki. Dlatego też Raków w pucharze był bardzo wysoko a w lidze teraz ma lekki problem. Był w stanie się spiąć na 1-2 mecze na wyżyny swoich możliwości, a jak trzeba to robić co tydzień to wystarczy zaglądnąć w tabelę.

7) Taka jest piłka. Murowani faworyci z reguły wygrywają swoje mecze. Z reguły, nie zawsze.

------------------------------------------------

Wiadomo, że odpadnięcie ze Stargardem nikomu chluby nie przynosi. Jest to wpadka. Byliśmy faworytami, nie podołaliśmy. Ale jak czytam tą nagonkę na Stolara to mnie pusty śmiech ogarnia.

Przypomnę tylko tyle :

Lech Poznań - Wisła Kraków 2 : 5
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 5 : 2
Wisła Kraków - Cracovia 2 : 0
Korona Kielce - Wisła Kraków 2 : 6
Wisła Kraków - Cracovia 3:2
Wisła Kraków - Legia Warszawa 4:0

I co, teraz zwalniamy trenera, bo przegrał z Płockiem - a mógł wygrać? Gdyby wygrał bylibyśmy w górnej ósemce z 4 punktami straty do lidera, a tak przegraliśmy i mamy 4 punkty przewagi na strefą spadkową.

Co to oznacza? Że jeszcze sezon dobrze się nie zaczął i Wisła może grać o wszystko w tym sezonie, łącznie z walką o czołowe lokaty jak i bronieniem się przed spadkiem. Podobnie pierwsza w tabeli obecnie Pogoń. Równie dobrze może wylądować poza ósemką.

Ci płaczący to banda panikarzy, żeby nie wyzywać kogoś od damskich organów, bo to jednak na forum nie przystoi. Oceniać można po sezonie, ewentualnie po całej rundzie. Będzie naprawdę źle - to zarząd zastanowi się nad zmianą trenera. Teraz byłoby to chyba najbardziej kretyńskim ruchem jaki mogę sobie wyobrazić.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.09.2019 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując