Aż dziwne że nie ma takiego tematu i nieudzielający się od dawna na forum kibic w średnim wieku musi taki zakładać...
W skrócie, uważam że to coś niesamowitego, że miasto traktuje nasz klub jak piątą kolumnę. Większość z nas płaci podatki w Krakowie (akurat ja na szczęście już nie), mecze Wisły to największe imprezy masowe jakie odbywają się w naszym mieście. Mam do qrwy nędzy dosyć takiego traktowania, ale również tego że my - kibice - robimy chyba za mało w tej kwestii.
Mój pomysł na ten wątek to wrzucanie inicjatyw i pomysłów na wydarzenia (debaty i demonstracje), faktów na temat "pracy" urzędników, którzy w założeniu mają służyć obywatelowi.
Moja opinia/sugestia: jak pamiętacie, nasza sąsiadka szanowna była na początku stulecia w ciemnej de. Zaczęło się wszystko zmieniać po tym, jak wyszli na ulicę. Mieliśmy już i my wejść, ostatecznie odwołaliśmy tą inicjatywę. Wydaje się, że chyba trzeba do tego pomysłu powrócić.
Mam też nadzieję, że wypali również i ta inicjatywa, chociaż o posiadanie jaj urzędasów nie podejrzewam:
https://twitter.com/jarokrolewski/st...33496922476544