Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2019, 16:10
czaro napisał(a):Wyświetl post
Niby tak, ale czy to było takie mądre i dobre w ich wykonaniu, to nie wiem. Gdybyśmy nie szukali ostatniego podania tylko ładowali z granicy pola karnego mogliśmy ich ukłuć już w pierwszych kwadransach. Jaga nie tyle chciała, żebyśmy tak grali, ale spodziewała się, że tak zagramy. Stąd taka, a nie inna postawa ich drużyny.

Wcale to nasze rozgrywanie to nie było tylko rozgrywanie na własnej połowie, przechodziliśmy skrzydłami do przodu. A kiedy rozgrywaliśmy na własnej połowie, to wyłącznie po to, aby do nas wyszli, po czym 2-3 podaniami przechodziliśmy skrzydłami do ataku - jako kibic rozumiem, że tak się gra z drużynami Mamrotowymi/Probierzowymi.

Także jeśli zrobili z nami to, co my z ŁKS-em, to wyłącznie w kontekście wypunktowania błędów, a nie zdominowania nas.

Tak było w zeszłym sezonie i tak jest teraz. Też mnie to denerwuje, ale to chyba w pakiecie ze Stolarczykiem. A może trener wie co robi i nauczy ich klepać? Może z czasem do wypali? Jest komu pracować z zawodnikami - w sztabie jest przecież Jop, który ma ambicje trenerskie, a do niedawna był też Sobol. Zakładam, że w tym roku zimą nie stracimy połowy pierwszej jedenastki, więc coś powinni wypracować.

Tak było w poprzednim sezonie i tak niestety jest teraz. Ale uprzejmie zakładam, że Vukan jest bystry i pracowity, zmniejszy liczbę strat, a kiedy stanie się solidny i nie zatraci błysku, odejdzie do lepszego klubu.

To oczywiście prawda i jak widzisz wyżej, generalnie widzę szklankę do połowy pełną. Ale jest też łyżka dziegciu. Kadra jest szeroka. Nie da się ukryć, że pomimo całej biedy udało się pozyskać kilku zawodników. Czy można było inaczej rozporządzić środkami na kontrakty albo sprowadzić innych piłkarzy? Chyba tak. Jest jeszcze wcześnie, ale już można powiedzieć, że przestrzeliliśmy z Makiem, a Kumah - jeżeli nie gra za frytki - też jest niepotrzebny.

Czekam na wyniki.

Zwłaszcza aż wypalą Chuca i Silva, bo nadają się. Z Janickim, skoro jest do odbudowy i chętny się odbudować, ktoś powinien popracować (przy okazji powiedzieć mu, żeby nie wykopywał piłki przeciwnikowi, który chce ją podnieść i wyrzucić z autu; w zeszłym sezonie mieliśmy fajną drużynę, bądźmy nią nadal, nie róbmy buractwa). Są w klubie Wasyl i Jop, myślę, że mogą pomóc (a może pomagają, ale uczeń wymaga czasu? pewnie tak). Stolarczyk grał na pozycji Sadloka, myślę, że to już czas przyznać, że Sadlok nie jest już żadnym filarem obrony i też wymaga odbudowy - niech pracują.
1. No tak - po 4 meczach już wiemy że Mak nie wypali... może poczekajmy jeszcze chwilę?
2. Nie wiem jak Ty oglądasz mecze ale Silva już wypalił. Może poza wczorajszym meczem, ale gra dobrze
3. Chuca nie wypalił... i może się okazać ze szybko nie wypali. Jest zagubiony jak dziecko we mgle, a co najgorsze słabo gra w defensywie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując