Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2019, 23:32
Mamy styl, gramy swoje, przy czym nie zawsze to jest gra identyczna, potrafimy grać szybciej/wolniej, dłużej/krócej, z akcji/kontry w zależności od okoliczności i przeciwnika. To dobrze, róbmy dalej swoje.

Mecz przegraliśmy dość pechowo: kilka indywidualnych błędów w obronie, słabsza dyspozycja Silvy, Savicevica i Błaszczykowskiego i tak wyszło.

Mam wrażenie, że drużyna mentalnie jest mniej skonsolidowana i nakręcona niż rok temu. Może to kwestia zgrania się ze sobą towarzystwa. Czas pokaże.

Myślę, że nie ma co "czekać na okazje", jak mówiono w mediach, i sprowadzać napastnika. Mamy ustępującego profesora (wiadomo), przyzwoity back-up (Drzazga) i młody diamencik (Buksa) - serio, na tę ligę wystarczy, a Buksa po tym, co pokazał dziś i tydzień temu wiele obiecuje. Długo u nas raczej nie pogra, korzystajmy. Naszym większym problemem jest zdrowie Bashy i Błaszczykowskiego, wyrobienie solidności u Silvy i przebudzenie Chuci.

Największym problemem jest obrona. Wreszcie wyszło to, co wielu pisało: mało straconych bramek dotychczas to był przypadek. Sadlok był nierówny co najmniej od półtora roku, ale po jego powrocie na nominalną pozycję obiecywałem sobie wiele. Jak na razie wygląda to słabo. Środek słabo, chociaż Klemenz jest najsolidniejszy w całym bloku i pozytywnie mnie zaskakuje. Janicki gra tak, jak się spodziewałem. Szkoda, że Wasyl nie jest kilka lat młodszy. Niepsuj wszystko psuje, chociaż widać, że się stara. Fajnie, że wyzdrowiał Burliga, zamienią się miejscami w składzie.

Jeśli mielibyśmy kogoś jeszcze sprowadzać, to środkowego obrońcę, ale taki strzał jak Cleber kiedyś. Doświadczonego profesora, któremu skończył się kontrakt, a który tu będzie towarzystwo trzymał w ryzach. Jeśli natomiast miałby to być drugi Janicki, to lepiej nikogo nie sprowadzać i zamiast wyrzucać pieniądze, spłacać dług wobec miasta. Mamy zresztą do obrony dwóch obiecujących juniorów, niech się zacznie PP, niech się ogrywają.

Edit:
Aha, pomimo 3 straconych Buchalik w kolejnym meczu solidnie. Lis rozumiem na stałe przyspawany do ławki. Tyle tu było pisania o tym, że odchodzi. To jeszcze aktualne?
Ostatnio edytowane przez czaro : 23.08.2019 o godz. 23:35.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując