Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2019, 22:53
Wykrakałem to meczycho Super gra całego zespołu. Jedynie Chuca lekko przygaszony i trochę chyba zdziwiony tempem rozgrywki. Imaz podobnie wyglądał w swoich pierwszych meczach. Potrzeba czasu.

Stolar znowu to zrobił.

Potrzebował chwili czasu ale dał nam kolejny zajebisty mecz do rozpamiętywania.

Generalnie śmieszyły mnie niektóre płacze tu. Fakt jest taki, że kadrowo jesteśmy mocni. Przed grą o coś więcej powstrzymują nas dwie rzeczy. Jeden - kontuzje. Dwa - trochę za dużo wiekowych zawodników, którzy z różnorakich przyczyn (wolincjonalnych, fizycznych, kondycyjnych) nie zawsze będą się w stanie wspiąć na wyżyny swojej formy.

Dajmy na to takiego Pawła - w tym sezonie jest bardzo dobry. Świetne podania, wizja gry, nawet dynamika na bardzo dobrym jak na jego lata poziomie, ale przyjdą kolejne mecze, tam go strzyknie, tu zaboli, tu wyjdzie z blokadą, tu się zaasekuruje przy sprincie i to już nie będzie to.

Generalnie ze zdrowymi i w dobrej formie Kubą Brożkiem Vukanem, Bashą (który w dobrej dyspozycji ostatnio był na wiosnę) czy nawet Boguskim (który potrafi wygrać sam mecz jak czasem złapie gaz i uwierzy w siebie) to my możemy każdego rozjechać jak walec, łącznie z Legią.

Trzeba się nastawić na środek tabeli, trudną walkę o ósemkę, a jak zdrowie będzie naszym dopisywać - to kto wie? Może coś więcej. Ja trzymam kciuki, żeby ekipa Stolara zagrała jeszcze conajmniej parę takich wyśmienitych spotkań. Koniecznie conajmniej dwa z sąsiadką.

Pochwalę też w osobnym akapicie Kamila Wojtkowskiego. Pierwszy dobry mecz w Wiśle od bardzo dawna. Mógł być jeszcze lepszy, ale jak zwykle momentami trochę szwankowały decyzje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2019 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując