Wyświetl pojedynczy post
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2019, 08:23
nieznajomy napisał(a):Wyświetl post
Pany mam pytanie. Nie analizuję tak dokładnie gry naszych piłkarzy ale chciałem poznać opinię osób które się na tym lepiej znają. Czy Kamil Wojtkowski nie jest hamulcowym większości naszych akcji? Czy on nie trzyma tej piłki za długo przy nodze i nie ma szans na szybkie akcje. Jak wszedł Vukan to zacząłem się nad zastanawiać. Od razu było widać róznicę, "szybka jazda" do przodu. Pewnie przeciwnik był już zmęczony i tak dalej ale jestem ciekawy waszej opinii. Pozdro
Zdecydowanie tak. Kamil zbyt często próbuje ,,kółeczek" i zdecydowanie zbyt długo ,,maca" piłkę. Zanim zagra to sobie ją poprawi jeszcze o raz dwa razy za dużo a w piłce to jest masa czasu... Materiał na dobrego piłkarza jest, ale jeszcze ma sporo do poprawy.

Vukan to jest po prostu wysoki poziom. Wie kiedy należy przyśpieszyć, kiedy uspokoić. Balansem potrafi przejść jednego, dwóch zawodników, przez co robi się od razu przewaga. Jeden z lepszych grajków tej ligi. Dla mnie jest ważniejszym piłkarzem dla tej drużyny niż choćby Kuba.

Jeśli chodzi o sam mecz to pierwsza połowa fatalna. Tyle strat to ja dawno nie widziałem. W drugiej było trochę więcej miejsca i było łatwiej, ale dla mnie lepsza gra to była w Gdańsku niż wczoraj.

Obrona - na plus i to bardzo Klemenz. Reszta raczej słabo, Sadlok to co wyczyniał w pierwszej połowie to jakiś żart, druga połowa trochę lepsza. Wydaje się być dobrze przygotowany motorycznie bo zasuwał, ale tyle co miał strat i dziwnych zagrań to głowa mała. Janicki mnie nie przekonuje, Niepsuj póki co też nie. Generalnie to, że mamy straconą tylko jedną bramkę i to z dystansu to jest dla mnie jakiś cud.

Pomoc - Faktycznie jeśli wszyscy będą zdrowi to mamy bardzo silną formację, ale pewnie w żadnym momencie sezonu tak nie będzie. Nad Chucą bym się jeszcze nie zachwycał. Ok, no strzelił tę bramkę, ale poza tym przez te 25 minut raczej niewidoczny - spodziewałem się czegoś więcej po samej grze, no ale oczywiście spokojnie. Mega się ułożyło że trafił!
Maka ludzie krytykują, ja jednak jestem po tych 3 meczach umiarkowanie zadowolony. Cały czas jest pod grą, stwarza zagrożenie, jednak brakuje tych konkretów już pod bramką.
Silva - mieszane uczucia, jest nieźle, ale bez fajerwerków.

Atak - no tutaj to jest kiepsko. Tak ja wiem, że Brozio dograł 3 fajne piłki dzisiaj. Tylko, nie jestem przekonany, że tak będzie co mecz, a za to jestem przekonany, że jako napastnik nie trafi więcej niż 5 razy do siatki na sezon (no chyba żeby strzelał karne), a my potrzebujemy kogoś kto będzie strzelał!. Dodatkowo tez kilkukrotnie, zwłaszcza w pierwszej połowie stracił kilka piłek gdzie mu odskoczyła na 5 metrów. Drzazga to jednak chyba nie ekstraklasa... Uważam, że jeśli nie wzmocnimy się na tej pozycji to może być kłopot. Przydałby się taki Robak...

Cieszą 3 punkty, teraz wyjazd do Szczecina gdzie wielu jest sceptycznie nastawionych, a ja już się wypowiadałem na ten temat, że Pogoń ma 7 punktów, ale nie gra jakiegoś kosmosu. Spójrzcie jakie Arka i Piast mieli okazję do strzelenia bramek których nie wykorzystali...

Nie zdziwi mnie tam zarówno sromotna porażka, ale również spokojnie zwycięstwo 2:0.
Odpowiedz cytując