Wyświetl pojedynczy post
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2019, 10:29
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy tutaj widzę mają ładne klapki na oczach Tak Pogoń jest od nas słabsza bo to przecież Pogoń a my mamy 13 mistrzostw i w ogóle jesteśmy wielką Wisłą a Brozio z Wasylem to reprezentanci!!!!! (co z tego że już przed 40stką)... Prawda jest taka, że potencjałem i składem to oprócz Pogoni zjada nas Legia, Lechia, Jagiellonia, Zagłębie, Piast, Cracovia, Lech. Wyrównany potencjał to mamy z całą resztą czyli walczymy siłą rzeczy o miejsca od 16 do 8 i radzę o tym pamiętać, zresztą po tylu latach to już w miarę norma, albo zagramy świetnie jedną rundę a drugą zlamimy, albo co bardziej prawdopodobne będziemy grać w totalną kratkę i po 3 fatalnych meczach, przyjdą 2 świetne po czym znowu 2 fatalne itd. Tak było od 8 sezonów i tak już będzie przez najbliższe 10.
Co do Zagłębia to bym polemizowal
Ale ogólnie ciężko się nie zgodzic
Na papierze lepsi jesteśmy od Arki, Korony, LKSu i Rakowa
Porównywalni że Śląskiem, Plockiem, Górnikiem i wydaje mi się że Zaglebiem ale to głównie przez środek pola i obronę, ofensywę maja wyraźnie lepsza
Inna sprawa że to jest ekstraklasa tu znowu Koroną z kolejnym wagonem szrotovicow z 4 ligi niemieckiej na inaugurację wyglądała z gry całkiem przyzwoicie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując