Vinci napisał(a):

Ta liczba dyscyplin, którą podałeś jest mniejsza. To jest trochę inaczej organizowane niż znane bardziej IO. Teraz chyba na Polsacie Sport była relacja z Mińska i tam to jest dużo skromniejsze wydarzenie - zarówno pod względem organizacji, jak i poziomu sportowego. Ogólnie tam jest chyba tak, że o ilości i rodzaju dyscyplin decyduje organizator.
Dlaczego nazywasz to niewypałem?
Bo co do stadionu Wisły i ewentualnych korekt, to akurat dla nas wszystkich dobre info. O ile wejdzie ta wizja kiedykolwiek w życie... bo z drugiej strony co? Środki z budżetu centralnego miałyby w jakimś procencie pójść na spłacenie praw do modernizacji stadionu dla biura projektowego?
I druga rzecz: Czy jest w ogóle ktoś ogarnięty, kto taką korektę konstrukcji byłby w stanie sensownie poprowadzić i wskazać, co należy zmienic?
Ceremonia otwarcia pewnie nie musiałaby się odbywać na Wiśle... dlaczego nie na Tauron Arenie?
|
Niewypałem jest to, że Kraków dostaje imprezę, której nie chce. Ktoś w jakimś ministerialnym gabinecie wpadł na genialny pomysł jak spożytkować miliony z naszych portfeli. Organizacja imprezy która będzie miała oglądalność mniejszą niż poranne pamiętniki z wakacji, a widownię na takich dyscyplinach jak karate czy taniec sportowy będzie pewnie mniejsza niż na meczach Wieczystej Kraków, z całym szacunkiem dla Wieczystej.
A o tym, że NIKT w Europie poza nami tej imprezy nie chciał pozostawię już bez komentarza.
Oczywiście co podkreśliłem, impreza z punku modernizacji stadionu może być dla nas ratunkiem, ale z każdego innego - kasa obywateli w błoto.
O ile dobrze słyszałem, poprawki na naszym stadionie są szacowane na ok 20 mln złotych i biuro które przejęło prawa do stadionu mogłoby je wykonać, jeśli zleci to magistrat.