Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2019, 09:18
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Ale Brożek nie jest kibicem tylko zawodowym piłkarzem, który wracając do ligi mógł liczyc na duzo lepszy kontrakt niz u nas. I nie tylko z tego powodu jest legenda Wisly podobnie jak Glowa czy Ci sie to ppdoba czy nie. A porownanie Brożka do Boguskiego to kwintesenscja wypowiedzi.
I ja Brożka bardzo szanuję. Nie widzę w mojej wypowiedzi w ogóle porównania z Boguskim. Chciałem tylko zwrócić uwagę na "subiektywność" owych legend. Po czym w ogóle uznaje się, że ktoś jest legendą? Po mistrzostwach z klubem, liczbie meczów, skojarzeniu z piłkarzem? Jak zapyta się legionistę, o "legendy" Legii to wymieni Lucjana Brychczego i Kazimierza Deynę. Mimo, że bardziej utytułowani od nich są Kucharczyk i Rzeźniczak. U nas, woła się tak na prawie każdego, kto grał przez kilka sezonów złotej ery.

Wracając do meritum tematu - nie owa "legendarność" lub jej brak, a użyteczność, powinna wpływać na przedłużanie z kimś kontraktu.

Adasss napisał(a):Wyświetl post
@WHITE*STAR
Dalej się nie doczekałem się na to, który model, spośród tych zastosowanych w takich klubach jak Ajax, PSV, Az Alkmaar, FC Groningen, SC Heerenveen i Fortuna Sittard, powinno się zastosować w Wiśle do tego otrzymanie tej "wymarzonej" średniej wieku 23 lata?
A gdzie ja Ci coś takiego obiecałem? Wiesz na czym polega idea i dążenie do niej? Sam w swoich tabelach pokazałeś, że są kluby, które dobrze funkcjonują zarówno pod względem sportowym jak i finansowym przy składzie o średniej wieku 23-24 lata.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak, przypuszczam, że nawet gdyby trener Stolarczyk zaczął Ci wykładać bezpośrednio swoje racje, to nie przekonywałby Cię że zawodnicy tacy jak Wasilewski czy Boguski są potrzebni drużynie Na szczęście to on jest trenerem Wisły, a nie użytkownik WHITE*STAR.

Tak więc odpuszczam temat.

PS. Abstrahując od tematu, czemu dla Ciebie legendami nie są Sobolewski, Głowacki czy Brożek? Jaki jest kryterium w Twoim wewnętrznym rankingu legend Wisły? Takie mocno ambiwalentne?
Ja nie neguję każdej decyzji. Z Wasilewskim czy Burligą na miejscu Stolarczyka pewnie też bym przedłużył. Świat nie jest czarno-biały i też nie każda decyzja naszego sztabu będzie dobra. Nie każda będzie zła. Klucz w tym, by patrzeć sobie wzajemnie na ręce, nie popadać w skrajności, dyskutować o rozwiązaniach, a nie ślepo komuś ufać. Ostatecznie chodzi o to, by podejmować jak najwięcej tych dobrych.

Wizja-idea odmładzania składu i promowania zawodników sprawdzała się w wielu klubach. Idea stawiania na doświadczonych i ogranych owszem też się sprawdzała, przede wszystkim sportowo. Jednak zazwyczaj wdrażały ją kluby jak na swoje ligi bogate: dawna Wisła, ostatnio Legia, Bayern czy Real.
Odpowiedz cytując