Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2019, 08:21
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
W ogóle to słowo "legenda" jest mocno nadużywane. Z obecnej drużyny na to miano dla mnie zasługują tylko Kuba i Kmiecik. Reszta jednak przede wszystkim na grze w piłkę zarabia i bierze za to z klubu pieniądze. Większą "legendą" jest już dla mnie kibic z 20-letnin stażem, który na stadion przyprowadza swoje dzieci. Ale ja nie o tym tu chciałem...

Nawet jeśli są to zasłużeni piłkarze, to należy im ładnie podziękować za grę, a nie utrzymywać tak długo jak mają na to ochotę. Zauważyli to już nawet w fatalnie zarządzanej Legii, gdzie po zeszłym sezonie pożegnano się z Malarzem, Astizem, Radovicem i Kucharczykiem.

Prywatny klub piłkarski, bez sugar daddy'ego to przede wszystkim biznes, a nie klub wzajemnej adoracji. Kibice się cieszą, a księgowy będzie płakać.
Powiem tak, przypuszczam, że nawet gdyby trener Stolarczyk zaczął Ci wykładać bezpośrednio swoje racje, to nie przekonywałby Cię że zawodnicy tacy jak Wasilewski czy Boguski są potrzebni drużynie Na szczęście to on jest trenerem Wisły, a nie użytkownik WHITE*STAR.

Tak więc odpuszczam temat.

PS. Abstrahując od tematu, czemu dla Ciebie legendami nie są Sobolewski, Głowacki czy Brożek? Jaki jest kryterium w Twoim wewnętrznym rankingu legend Wisły? Takie mocno ambiwalentne?
Odpowiedz cytując