crux.a napisał(a):

Paweł Brożek - 7 x mistrz Polski z Wisłą, 137 bramek w ekstraklasie dla Wisły, dla kolegi White Star to za mało na status legendy klubu.
Człowieku!!! Paweł Brożek jest legendą całej tej ligi, nie tylko Wisły.
I powtórzę: prowadzona polityka zrównoważonej kadry jest optymalna. A ocenianie okienka transferowego przed jego rozpoczęciem jest niepoważne. Over.
|
Myślę, że znalazłoby się i nawet kilkuset takich kibiców, którzy byli z Wisłą przy jeszcze większej liczbie mistrzostw, którzy pamiętają II ligę, którzy oszczędzali swe kieszonkowe i wypłaty, by uzbierać na karnet, szalik czy koszulkę i którzy na stadion sprowadzili swe rodziny, i którzy część swoich oszczędności wydali na ratowanie klubu zimą 2019. O nich nikt pamiętać w Wiśle nie będzie. Natomiast nie raz czytałem jak nazywa się "legendą" Boguskiego, który po wypożyczeniu do Bełchatowa chciał tam zostać i który zimą odszedłby, gdyby Sosnowiec zgodził się na jego żądania. Ale to nie o tym wątek...
O tym czy obecna polityka kadrowa jest optymalna dowiemy się najwcześniej za rok. Moim zdaniem są spore przesłanki, by uważać inaczej, na co przedstawiłem szereg argumentów. Znalazło się też kilka sensownych przeciwko. Wszak świat nie jest czarno-biały, a wręcz - jak mawia to Królewski - jest probabilistyczny.