Karherop napisał(a):

Ok, nie doczytałem że chodzi o wiosnę, choć bzdurne wydaje mi się liczenie ludziom lat za rok, gdy będą im się kończyć kontrakty. Równie dobrze można liczyć kontrakty aktualne do końca 2028 i apelować o rozsądek w klubie bojąc się o naszą przyszłość.
Za rok Wasyl, Brożek i Boguski mogą zawiesić buty na kołku i tyle ich widziałeś. A póki co mają być może ostatnią piłkarską misję do spełnienia. Danie możliwości młodym graczom wzoru profesjonalizmu, pracy i kooperacji w drużynie. Piłkarsko o ich jesień jestem spokojny na tyle, na ile będą potrzebni.
Mówimy o tym co jest tu i teraz.
|
Ale jutro nadejdzie. Nikt kto myśli zdroworozsądkowo nie zgodzi się, że trzeba patrzeć tylko na stan obecny. Idąc tym tropem myślenia można i z Wasilewskim podpisać 10-letni kontrakt. Podpisując zobowiązanie kontraktowe, trzeba myśleć o całości jego wypłat, w tym wiośnie 2020.
Karherop napisał(a):

|
Mówisz o starej kadrze, ale ciągle nie liczysz młodych. Gdzie tu logika?
|
Co do młodych - no jest ich też kilku i spoko. Cieszą mnie np. testy Szymona Stasika. Cieszyły mnie transfery Grabowskiego, Kumaha czy Balickiego. Ktoś z nich może wypalić i oby takich więcej. To jednak nie znaczy, że będę chwalić każdy ruch. Nie jesteśmy tu po to, by lizać się po fiutach.
Karherop napisał(a):

|
Kilka stron temu prosiłem abyś wymienił średnią z kolejek 31-36 poprzedniego sezonu. Wynosiła 32 lata? Czy może bliżej jej było do 23?
|
"Starzy" się posypali, to musieli grać młodzi. Taki "urok" trzymania starszych zawodników. A takich w kadrze nie brakowało. Nasza 11' z wiosennego meczu z Cracovią (już po zimowych rewolucjach), była jedną z najstarszych jakie pojawiły się na murawie w zeszłym sezonie w całej Ekstraklasie.