Wyświetl pojedynczy post
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2019, 18:27
@WHITE*STAR

Po dwukrotnej analizie Twoich wypowiedzi, wnioskuję że kompletnie nie znasz sytuacji w jakiej znalazł się klub, lub też celowo nie chcesz jej dostrzec podkładając tezę pod sytuację, która jest zgoła odmienna.
Główny i chyba jedyny pretekst do krytyki obecnego zarządu jaki masz to zła polityka transferowa, którą proponuje nam Wisła. Zła oczywiście w Twoim mniemaniu. Większość rozumie w jakim jesteśmy położeniu, ja natomiast jestem zadowolony z polityki transferowej jaką przedstawia nam klub.
Zarzucasz nam kontraktowanie zawodników z bagażem doświadczenia na karku.
Przedstawiasz to w taki sposób, jakoby klub podpisywał nowych zawodników, a nie przedłużeniem kontraktu utrzymywał trzon zespołu, szatnię, umożliwiał młodszym zawodnikom naukę i zbieranie cennego doświadczenia.
Zacznę od flagowego zawodnika, którego krytykujesz - mianowicie mowa o Sławku Peszce.
Sławek wrócić do rytmu meczowego, odbudować formę. My potrzebowaliśmy zawodnika, który zapewni nam jakość na skrzydle w drugiej części sezonu. Sławek po kilku meczach wprowadzenia, złapał swój ekstraklasowy poziom i ciągnął nam grę w swoim stylu na lewej stronie boiska. Wydaję mi się, że dość mocno odczuliśmy m.in jego brak w meczach rundy mistrzowskiej. Transfer zrobiony na tu i teraz. Moim zdaniem spełnił oczekiwanie, jakie w nim pokładano. Tylko na tym zyskaliśmy.
Dalej krytykujesz przedłużanie między innymi Wasyla, Brożka, Bogusia.
Zacznę od najstarszego weterana. 40 lat na karku, szybkościowo wiadomo zaczyna odstawać. Jak to się mówi metryki się nie oszuka. Jednak Wasyl daje nam niesamowity bagaż doświadczenia, niesamowity charakter. Przy kim ma się uczyć i ogrywać młody Hoyo jak nie przy takiej legendzie jaką jest Wasyl? W trudnych momentach możemy liczyć na Marcina, że wejdzie na boisko i nie zawiedzie.
To samo tyczy się Pawła, nie jest już bogiem szybkości, ale zmysł do gry kombinacyjnej to on ma, co pokazał w końcówce ubiegłego sezonu. Po sprzedaży Marko Kolara, zostajemy własnie z Pawłem i 3 napastnikami, których liczba minut na boiskach ekstraklasy nie powala.
Boguś, jak to Boguś.. serducho oddaje Wisełce i za to należy mu się szacunek, przy naszej wąskiej kadrze będzie nieoceniony jako.
Przedłużenie z Kubą, które mam nadzieję nastąpi niedługo, też ocenisz negatywnie?

Uważasz, że powinniśmy iść drogą Ruchu, który obecnie topi się w długach i spada to do coraz niższej ligi. Uważasz, że powinniśmy szukać zawodników na Estonii, czy Słowacji. Ciężko będzie rozsądnie przetrzepać tamtejszy rynek, kiedy obecnie nie mamy scoutingu.

Pierwszy raz od dawna, uda nam się utrzymać trzon zespołu, co zapewni nam stabilizację i szlifowanie obecnej taktyki, a nie układanie jej szybko na nowo, pod nowych zawodników.
Pierwszy raz od dawien dawna, rozsądnie prowadzimy okienko, jak na nasze możliwości, ale jak zwykle znajdzie się jeden aparat, który wie wszystko najlepiej i będzie się mądrzył przez kilka stron.

Piszesz jak to przepłacamy, na kontraktach dla doświadczonych zawodników, piszesz jak to inne kluby w naszej sytuacji zachowałyby się, piszesz że inne zespoły kontraktują młodszych zagranicznych zawodników po taniości - pokaż to nam wszystkim ile Ci zawodnicy zarabiają.
Odpowiedz cytując