Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2019, 10:26
Serek, wyluzuj, bo potem będziesz znowu musiał przepraszać, to Ty jesteś na świeczniku, nie reszta anonimowych użytkowników

Nigdy nie będzie jednej organizacji, która byłaby w stanie reprezentować wszystkich kibiców. Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Dobrze by było, gdybyście wreszcie sobie z tego zdali sprawę.

Stowarzyszenie Socios (założyciele, władze) na samym początku de facto założyło sobie, że celem jest zrzeszanie jak największej liczby członków, czyli zebranie jak najwięcej kasy dla Wisły. Czyli nikt nikomu życiorysu nie sprawdzał, nikt też nie stwierdził na forum publicznym np. w odniesieniu do SKWK, że "tych klientów nie obsługujemy", ani też nikt ich specjalnie nie zapraszał. OK, strategia jak strategia, ja się z nią akurat nie zgadzałem i obecne wydarzenia tylko mnie utwierdzają w tym, że miałem rację, choć pewnie nigdy nie będziemy wiedzieć czy przy innej strategii byłyby nas więcej czy mniej.

W każdym razie trzeba sobie zdać sprawę, że im szerszy zakres ludzi w danej organizacji, tym większe będą rozbieżności w ich wizji i poglądach, a tym samym tym większe tarcia, kłótnie i spory także w kwestiach fundamentalnych. Wiara w to, że wszyscy sobie będą słodzić i zgodnie działać w imię wyższych celów nie ma wiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Hasła o tym, żeby szukać tego, co łączy, a nie co dzieli to fajna utopia, która wysypuje się na pierwszej przeszkodzie
Odpowiedz cytując